'De Ligt moet zich in tweede seizoenshelft verbeteren bij Bayern'

23 december 2022, 12:40

Met alleen een basisplaats in het openingsduel tegen Senegal kende Matthijs de Ligt een teleurstellend WK in Qatar. Nu hij is teruggekeerd bij zijn club Bayern München hoopt de 23-jarige verdediger eindelijk weer toe te groeien naar het hoge niveau dat hij in zijn tijd bij Ajax geregeld wist te halen. En dat is ook nodig, schrijft het Duitse voetbalblad Kicker vrijdag.  

Het blad noemt De Ligt als één van de drie spelers van Der Rekordmeister die zich in de tweede helft van het seizoen moeten verbeteren om de club aan succes te kunnen helpen. Ook Kingsley Coman en Sadio Mané wisten in de eerste seizoenshelft onvoldoende te overtuigen en zullen na de WK-break meer moeten brengen bij hun club, stelt Kicker. 

'Het leek er afgelopen zomer op alsof twee partners elkaar hadden gevonden die al jaren voor elkaar gemaakt waren', valt er te lezen over de overstap die De Ligt maakte van Juventus naar de Duitse recordkampioen, die 67 miljoen euro overmaakte aan de Oude Dame. 'In München heeft hij zeker niet teleurgesteld om dat te onderstrepen', begint het vervolgens nog positief over het spel van De Ligt, die in twaalf van de vijftien Bundesliga-wedstrijden in actie mocht komen. 

Aanvallende dreiging

'Toch moet er meer inzitten, vooral op het gebied van deelname aan het spel en dreiging voor het doel', vervolgt het blad. 'Naast het pure verdedigende werk zou De Ligt immers ook moeten zorgen voor doelpunten bij spelhervattingen', vindt het. 'Tot nu toe heeft hij dat slechts één keer gedaan, tijdens de 7-0 overwinning op VfL Bochum.' De Ligt zal nog wel even moeten wachten voordat hij zijn kunsten weer op het veld kan gaan vertonen. Koploper Bayern hervat de Bundesliga op 20 januari met een uitduel bij nummer drie RB Leipzig. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen