Liverpool rondt papierwerk af; debuut lonkt voor aanwinst Gakpo

3 januari 2023, 18:03

Cody Gakpo lijkt snel zijn eerste minuten als speler van Liverpool te gaan maken. De aanvaller werd onlangs al overgenomen van PSV, maar de laatste formaliteiten waren nog niet afgerond. Dat is sinds dinsdagmiddag wel het geval, zo laat de Engelse topclub weten via de clubkanalen.

Het lijkt er dus op dat de fans van Liverpool hun nieuweling aanstaande zaterdag voor de eerste keer aan het werk kunnen zien. Dan speelt de ploeg van manager Jürgen Klopp in de derde ronde van de FA Cup een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Vlak voor de jaarwisseling was Gakpo al aanwezig op Anfield om zijn nieuwe ploeggenoten aan het werk te zien tegen Leicester City (2-1 overwinning).

Lees ook: Stevige kritiek op transferbeleid PSV: 'Geen enkele voltreffer'

De 23-jarige Eindhovenaar zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2028. Het is niet bekend welk bedrag Liverpool voor hem heeft moeten betalen aan PSV. Namens de Eindhovenaren liet algemeen directeur Marcel Brands wel weten dat het gaat om een recordtransfer voor zijn club. Hirving Lozano had dat record tot nu toe op zijn naam staan toen hij voor 45 miljoen euro werd verkocht aan Napoli.

Liverpool matig in Premier League

Het belooft een drukke tweede seizoenshelft te worden voor Gakpo. Liverpool is nog actief in de FA Cup, League Cup en Champions League. De prestaties in de Premier League zijn tot op heden niet goed. Afgelopen maandag werd met 3-1 verloren op bezoek bij Brentford. Liverpool pakte in zeventien wedstrijden 28 punten en lijkt al uitgeschakeld in de titelstrijd. Het gat met koploper Arsenal is al vijftien punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen