KKD: PEC de grote winnaar bij herstart na kraker tegen Almere

6 januari 2023, 22:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle was vrijdagavond de grote winnaar bij de herstart van de Keuken Kampioen Divisie. In de kraker tegen subtopper Almere City stond voor de Zwollenaren de periodetitel op het spel. Deze pakte het door in de slotfase met 3-2 te winnen, terwijl het ook nog eens koploper Heracles Almelo punten zag verspelen. 

PEC Zwolle - Almere City 3-2

De grootste kraker van deze vrijdag was het duel tussen PEC Zwolle en Almere City, vooraf de nummers twee en vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Bij een overwinning was PEC zeker van de periodetitel. Ook de verhoudingen op het veld waren licht in het voordeel van de thuisploeg, maar het was Pascu die namens Almere de openingstreffer verzorgde. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten: zes minuten na de 0-1 zorgde Thomas van den Belt dat de ploegen met een 1-1 tussenstand gingen rusten.

Kort na rust leek de wedstrijd dan toch echt de kant van PEC op te vallen. Niet alleen was de ploeg al iets beter, het kwam ook nog eens met een man meer te staan toen Jorrit Smeets een belachelijke overtreding met rood bestraft zag worden. Maar weer verraste Almere door kort erna via Jeredy Hilterman opnieuw op voorsprong te komen. Dit keer bleef de voorsprong negen minuten op het bord staan, maar via Davy van den Berg kwam PEC opnieuw langszij. Het was nog niet genoeg om de periodetitel binnen de slepen, maar in de 86e minuut zorgde Apostolos Vellios daar dan toch voor. Hij maakte met zijn 3-2 het periodefeest in Zwolle compleet.

Jong AZ - Heracles Almelo 1-1

Koploper Heracles Almelo ging medio december met een uitstekend gevoel de winterstop in. Het stond vijf punten los van achtervolger PEC Zwolle, had de laatste vijf duels gewonnen en sloot het jaar zelfs af met een 8-1 zege op FC Dordrecht. De uitwedstrijd tegen nummer acht bleek echter een stuk lastiger. Veel grote kansen wist het niet te creëren en een treffer van Nicolai Laursen ging wegens buitenspel niet door. Pas in de 91e minuut kwam het via Rigino Cicilia dan toch tot scoren. Het leek laat genoeg om ook het winnende doelpunt te zijn, maar niets bleek minder waar. Vier minuten later zorgde Wouter Goes er toch voor dat Heracles met een punt genoegen moest nemen. Dat AZ-aanvaller Mexx Meerdink vervolgens nog tegen een rode kaart aanliep, veranderde niets aan het resultaat. Heracles zag het gat met periodekampioen PEC krimpen tot drie punten.

FC Dordrecht - ADO Den Haag 0-1

Dick Advocaat heeft zijn eerste overwinning als trainer van ADO Den Haag te pakken. De ploeg ging op bezoek bij FC Dordrecht, dat voorafgaand aan deze speelronde twee punten meer had dan de teleurstellend presterende Hagenezen. Het begon er echter goed uit te zien voor ADO toen Jari Schuurman al na 21 minuten met rood van het veld werd gestuurd. Er was uiteindelijk een penalty voor nodig om aan het einde van de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd te maken. Mario Bilate scoorde van elf meter en bezorgde ADO de eerste driepunter sinds de aanstelling van Advocaat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We rekenen volgende week wel met Zwolle af.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen