Boavista in zee met Zeljko Petrovic

21 augustus 2006, 19:30

Zeljko Petrovic is de nieuwe trainer van Boavista. De Montenegrijnse oud-voetballer van onder meer PSV en RKC Waalwijk, die in het seizoen 2004/2005 als assistent van Ruud Gullit werkte bij Feyenoord, is bij de Portugese subtopper aangesteld als opvolger van Jesualdo Ferreira, die vorige week vertrok naar FC Porto. Boavista is de eerste club waar Petrovic als zelfstandig hoofdtrainer aan de slag gaat.

De aanstelling van de 40-jarige Petrovic als hoofdtrainer van Boavista komt als een volslagen verrassing. Alom werd aangenomen dat Pedro Barny de nieuwe coach van de ploeg uit Lissabon zou worden, maar hij zal slechts fungeren als assistent van Petrovic. 

Als voetballer maakte Petrovic vooral naam in Nederland. FC Den Bosch plukte de voormalig Joegoslaaf in 1992 weg bij FC Sevilla, dat hem een jaar eerder had overgenomen van Dinamo Zagreb. Na twee seizoenen in Den Bosch vertrok Petrovic naar RKC Waalwijk, de ploeg waar hij jaren later zijn loopbaan af zou sluiten. Tussendoor speelde hij ook nog bij PSV en het Japanse Urawa Red Diamons.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen