Van Nistelrooij ziet PSV winst weggooien: "Dat is natuurlijk een ramp"

15 januari 2023, 17:02

Voor Ruud van Nistelrooij was zondagmiddag er een om snel te vergeten. In de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard was zijn PSV de gehele wedstrijd de dominante partij en kwamen de Eindhovenaren tegen tien tegenstanders op een 2-1 voorsprong, maar werd deze in extremis toch nog weggegeven. Na afloop was de trainer zichtbaar aangeslagen over de uitkomst en gaf hij zijn reactie bij ESPN.

Wanneer gevraagd of deze wedstrijd in een gelijkspel had mogen eindigen, is Van Nistelrooij resoluut. "Nee, dat is duidelijk. Iedereen heeft de wedstrijd gezien en weet ook hoe de kansenverhoudingen lagen en ook de grootte van de kansen." Hoewel PSV de wedstrijd aanvallend domineerde, zag zijn ploeg er bij beide tegentreffers niet goed uit. "De eerste goal zie je er zelf niet goed uit, terwijl dat misschien wel de eerste keer was dat Fortuna gevaarlijk werd. En bij die tweede goal gaat er zo veel fout..."

Nadat Dogan Erdogan in de 56e minuut een rode kaart kreeg, speelde PSV het grootste deel van de tweede helft tegen tien man en kwam de ploeg binnen korte tijd terug van een achterstand. "We bleven kansen creeeren, ook weer de grootte van de kansen, dan kun je benoemen." In de slotfase ging het echter helemaal mis, toen Bural Yilmaz in de 98e minuut alsnog mocht aanleggen voor een strafschop. Van Nistelrooij baalt enorm van de opeenstapeling van fouten. "Daarvoor mist Yilmaz nog die kans op de lat, daar ontstaat het uit. Dat moment willen wij teveel met z'n allen naar voren, Dan zijn allebei de backs weg en dat had er daar eentje achter moeten blijven."

Vitesse volgende tegenstander

Bij het penaltymoment zelf zag invaller Guus Til er ongelukkig uit volgens zijn trainer. "Guus wil de bal schieten en in de beweging raakt hij die speler. Dat is natuurlijk een ramp. Ik wil het hier niet eens over hebben. Als je alles op een rij zet, is het ongekend dat we hier niet winnen." Hoe pijnlijk het resultaat ook is, Van Nistelrooij wil deze vooral achterwege laten. "Je moet kunnen kijken hoe we gespeeld hebben en wat het resultaat is en dan moeten we deze bizarre wedstrijd achter ons laten", aldus Van Nistelrooij. 

Lees ook: Beoordelingen PSV: voorhoede zakt door het ijs

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen