PSV-doelwit niet in selectie Anderlecht; Spanje genoemd als optie

18 januari 2023, 14:00

Fábio Silva zit vanavond niet bij de selectie van Anderlecht voor de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem. De spits ligt overhoop met trainer Brian Riemer en zijn uitleenbeurt aan de Belgen lijkt spoedig te worden stopgezet. Daar hoopt PSV op zijn beurt van te profiteren.

Dinsdag werd door het Eindhovens Dagblad al gemeld dat PSV het wel ziet zitten om Silva toe te voegen aan de selectie. De Eindhovenaren zagen Cody Gakpo al naar Liverpool vertrekken en houden ook nog rekening met een transfer van Noni Madueke. In de zoektocht naar een extra aanvaller is men in het Philips Stadion uitgekomen bij Silva, die eigenlijk onder contract staat bij Wolverhampton Wanderers.

Lees ook: VI komt met details over contract van gewilde Ibrahim Sangaré

Silva werd in de zomer van 2020 nog voor liefst 44 miljoen euro door The Wolves weggeplukt bij FC Porto. In de Premier League heeft hij de hoge verwachtingen vooralsnog niet waar kunnen maken. Het lijkt zeer aannamelijk dat de Engelsen hem nogmaals verhuren als Anderlecht daadwerkelijk de beslissing neemt om hem terug te sturen. De Portugees was in de Jupiler Pro League goed voor zeven treffers in twintig wedstrijden.

La Liga

Het is echter geen uitgemaakte zaak dat Silva naar het Philips Stadion trekt. De jeugdinternational van Portugal heeft namelijk ook twee mogelijkheden in Spanje, zo meldt De Telegraaf op basis van Belgische bronnen. Sevilla en Real Sociedad zouden het ook zien zitten in Silva. Sevilla is de volgende tegenstander van PSV in de Europa League. Sociedad staat momenteel op de derde plaats in de Spaanse competitie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen