Waarom Feyenoord tegen NEC moet waken voor verliezen koppositie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – Feyenoord moet zich na alle chaos rondom De Klassieker weer opmaken van een duel van een ander formaat. Woensdagavond wacht de ploeg van Arne Slot de thuiswedstrijd tegen NEC en hoewel dit op het eerste gezicht een haalbare horde lijkt voor de Rotterdammers, zal de trainer er alles aan doen om zijn ploeg voldoende te motiveren. Feyenoord staat na zeventien speelrondes verdiend bovenaan in de Eredivisie, maar heeft momenteel een voorsprong van slechts twee punten op achtervolger AZ, waardoor een overwinning een absolute noodzaak is. FCUpdate.nl blikt samen met Jacks.nl vooruit op de belangrijke wedstrijd in de Kuip.

Waarom Feyenoord tegen NEC moet waken voor verliezen koppositie

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vorig seizoen eindigde een interessante editie van Feyenoord-NEC namelijk in een nipte 5-3 overwinning voor de Rotterdammers, nadat Guus Til en Cyriel Dessers pas in de absolute slotfase het verschil maakten voor de ploeg van Slot. Daarvoor hadden de Nijmegenaren bijna een indrukwekkende comeback voltooid, nadat zij een 2-0 achterstand om wisten te draaien in een 2-3 voorsprong. Lukt het NEC vanavond wél om met drie punten uit de Kuip te vertrekken, dan levert dit liefst 10.00 keer je inzet op!

De laatste keer dat de Nijmegenaren van Feyenoord wisten te winnen in Rotterdam, dateert inmiddels alweer twaalf jaar terug, dat gebeurde in 2011 (0-1). Veel van de duels tussen beide ploegen eindigen echter in een doelpuntenfestijn, want in vier van de afgelopen vijf onderlinge duels wisten zowel Feyenoord als NEC te scoren. Gebeurt dit woensdagavond weer, dan levert dit 1.93 keer je inzet op. Met een quotering van 1.32 keer je inzet is Feyenoord nog steeds de absolute favoriet in eigen huis om woensdagavond alsnog de koppositie van de Eredivisie te behouden. Een gelijkspel tussen de koploper en de nummer negen van de Eredivisie levert je bij Jacks 5.75 keer je inzet op.

Doelpuntenmakers
In de klassieker Ajax (1-1) nam Igor Paixao op schitterende wijze de openingstreffer voor zijn rekening, wat hem de week ervoor in de uitwedstrijd in Groningen (0-3) ook al lukte. Schiet Paixao in de Kuip zijn ploeg wéér op voorsprong, dan levert dit 5.80 keer je inzet op. Bij NEC is Landry Dimata momenteel de man in vorm, ook de Belgische aanvaller wist dit seizoen tegen Ajax te scoren. Een doelpunt van Dimata in de Kuip levert 5.10 keer je inzet op.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd