NEC-trainer Meijer zag Feyenoord 'bij vlagen imponeren' tegen Ajax

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 januari 2023 – De afgelopen weken werd er reikhalzend uitgekeken naar De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De Rotterdammers hebben inmiddels zo'n ruime voorsprong opgebouwd ten opzichte van de rivaal uit Amsterdam, dat zij haar afgelopen zondag misschien wel de genadeklap had kunnen uitdelen. Maar zowel Feyenoord als Ajax haalde geen hoog niveau en hielden elkaar uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel. Rogier Meijer, woensdagavond met NEC te gast in De Kuip, heeft desondanks gezien wat Feyenoord 'goed kan'.

NEC-trainer Meijer zag Feyenoord 'bij vlagen imponeren' tegen Ajax

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De verwachtingen voor De Klassieker waren torenhoog, vooral in Rotterdam. Waar Feyenoord al maanden goed op dreef is, gaat het bij Ajax van kwaad tot erger. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is vijf punten en velen waren ervan overtuigd dat Feyenoord de rivaal afgelopen zondag op acht punten zou zetten. Hoewel dat niet is gelukt, zag NEC-trainer Meijer zijn komende tegenstander bij vlagen imponeren. "Het was een wedstrijd met een hoge intensiteit, maar niet zo veel goed voetbal. Ik zag wel wat Feyenoord goed kan: het spel zonder bal", werd Meijer in de aanloop naar het treffen van woensdagavond geciteerd door Voetbal International.

Feyenoord-trainer Arne Slot roemde zijn ploeg na afloop van De Klassieker omdat ze zich voetballend kon meten met de regerend landskampioen, maar ook om de vele arbeid zónder bal. Meijer ziet dat dus als een belangrijke kwaliteit van de Rotterdammers. "Jagen, onder druk zetten en het afdwingen van fouten bij de tegenstander. Dat was imponerend om te zien. Als je dat doortrekt naar ons, dan zullen we het heel goed moeten doen om onder die druk uit te voetballen." Dat wordt een flinke klus voor NEC, al is Meijer ervan overtuigd dat hij spelers tot zijn beschikking heeft die dat kunnen. "Maar we zullen woensdag zien of we dat ook op dát niveau kunnen."

Lees ook: Kasanwirjo dolblij met Feyenoord: "Gelijk een speciaal moment"

NEC en Meijer weten in ieder geval hoe het is om een goed resultaat te behalen tegen Feyenoord. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in Nijmegen nog in een 1-1 gelijkspel. Meijer wil het eerste treffen van dit seizoen tussen beide ploegen echter niet vergelijken met de wedstrijd in speelronde 18. "Het was een andere fase en er stonden ook op sommige plekken andere spelers op het veld. In de eerste helft hadden we moeite om druk te krijgen op Feyenoord. Ze bewogen veel, dat maakte het lastig en dat nemen we mee naar woensdag. Verder hebben we ons meer gefocust op de laatste wedstrijden van Feyenoord. Dat was, zoals ik al zei, bij vlagen imponerend."

Spektakelstuk
NEC is uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop resulteerde in een 1-1 gelijkspel tegen Ajax, vervolgens verzekerde NEC zich ten koste van Almere City van een plekje in de volgende ronde van de KNVB en in de Gelderse Derby tegen Vitesse werd met een man minder een punt gepakt. Afgelopen zaterdag volgde de eerste winstpartij in 2023: FC Emmen werd met 3-1 verslagen. NEC zal er ongetwijfeld alles aan doen de ongeslagen reeks een passend vervolg te geven in De Kuip. Vorig seizoen eindigde het treffen in Rotterdam nog in een spectaculaire 5-3 overwinning voor Feyenoord.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd