Lazio maakt gehakt van AC Milan: Napoli kan de titel al ruiken

24 januari 2023, 22:41

Napoli kan het kampioenschap in de Serie A al ruiken. Er zijn weliswaar pas negentien wedstrijden gespeeld, maar na de afstraffing van AC Milan bij Lazio moet het wel heel gek lopen wil de landstitel niet naar de Napolitanen gaan. De regerend landskampioen ging dinsdagavond met 4-0 onderuit in Rome. Het verschil tussen Napoli en AC Milan blijft daardoor liefst twaalf punten.

Na het gelijkspel bij Lecce en de pijnlijke nederlaag tegen Inter in de strijd om de Supercoppa had AC Milan wat recht te zetten. De kampioen van het afgelopen seizoen in Italië begon in de wetenschap dat Inter maandagavond had verloren van Empoli aan het uitduel met Lazio. AC Milan had kunnen uitlopen bij Inter en zou daarmee nog enigszins in de buurt blijven van de ongenaakbare koploper Napoli. Maar het ging al heel vroeg mis voor de bezoekers uit Milaan.

Sergej Milinkovic-Savic opende al na vier minuten de score en vlak voor rust maakte Matti Zaccagni er 2-0 van. Er was in de tweede helft nog genoeg tijd voor AC Milan om iets aan die achterstand te doen, maar in het laatste deel van de wedstrijd ging het van kwaad tot erger. Luis Alberto schoot de thuisploeg vanaf de stip op 3-0 en een kwartier voor tijd bepaalde Felipe Anderson de eindstand op 4-0. Daarmee kreeg AC Milan de tweede pakslaag in een week tijd.