Transfer XI: de beste Eredivisie-aankopen van de afgelopen winter

1 februari 2023, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Deadline Day is verstreken en dus zit de winterse transferperiode er weer op. Meerdere Eredivisie-clubs versterkten zich de afgelopen met binnen- en buitenlandse aankopen in de hoop op koop- of huurbasis hun selectie richting de tweede seizoenshelft te versterken. FCUpdate.nl zet de slimste en nuttigste aanwinsten van deze winter op een rijtje en maakt de ideale opstelling.

Matthew Ryan (AZ)

Hoewel Ajax grootst uitpakte met de komst van Géronimo Rulli, is het AZ dat zichzelf op de meest kwetsbare positie slim versterkt heeft. Hoewel de teleurstelling van Hobie Verhulst begrijpelijk is, zat de Nederlander er in de eerste seizoenshelft vaak naast, wat AZ meerdere keren punten kostte. De komst van een ervaren international als Ryan (30) voor een bedrag van slechts een halve ton is dan ook een slimme zet geweest van de Alkmaarders, die in de strijd om Europees voetbal wel eens beslissend kan zijn.

Neraysho Kasanwirjo (Feyenoord)

Hoewel het misschien niet de versterking was waar Arne Slot in eerste instantie op had gehoopt, zorgt de komst van Kasanwirjo wel voor de broodnodige diepte in de verdediging van Feyenoord. De Rotterdammers hebben een kampioenswaardig basiselftal staan, maar zodra er blessures optreden moet er te veel gepuzzeld worden. De komst van Kasanwirjo voor slechts anderhalf miljoen euro kan dus zomaar positief uitpakken.

Nicolas Isimat-Mirin (Vitesse)

Het was voor Vitesse hard nodig om op de transfermarkt in defensief opzicht om zich heen te gaan kijken, aangezien er in de eerste seizoenshelft wel bleek dat het niet erg goed in elkaar zat. Nicolas Isimat-Mirin moet dat gaan veranderen in Arnhem. Hij is bij Vitesse herenigd met trainer Philip Cocu, waarmee hij bij PSV drie keer kampioen werd. Garantie voor succes in de tweede seizoenshelft zou je zeggen.

Mike te Wierik (FC Emmen)

Slechts een aantal uren was Mike te Wierik transfervrij. Woensdagavond maakte FC Groningen bekend dat het contract van de centrumverdediger werd ontbonden, waarna FC Emmen de komst van de routinier woensdagochtend alweer wereldkundig maakte. Te Wierik maakt een overstap naar een directe concurrent van de Trots van het Noorden en lijkt gezien al zijn ervaring zeker van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor FC Emmen.

Patrick van Aanholt (PSV)

Met de schorsing van Mauro Junior en het vertrek van Phillip Max zou het zomaar kunnen da Patrick van Aanholt zondag tegen Feyenoord direct voor de leeuwen wordt gegooid. De linksback werd op de laatste dag van de transfermarkt gepresenteerd door PSV, waar hij het vertrek van Max moet opvangen. Van Aanholt heeft in het verleden bewezen prima mee te kunnen in de Eredivisie, waardoor het voor de Eindhovenaren een prima versterking lijkt te zijn.

Davy Pröpper (Vitesse)

Ineens was het officieel: de terugkeer van Pröpper op de voetbalvelden. Nadat de 19-voudig international ruim een jaar gelden aankondigde met pensioen te gaan, is het zijn jeugdliefde toch gelukt om de ervaren middenvelder te overtuigen tot een terugkeer in de Eredivisie. Mocht het Vitesse lukken om de kwaliteiten van Pröpper weer naar boven te laten komen, dan zal het worstelende elftal van Philip Cocu hier veel plezier aan beleven.

Ben Rienstra (SC Cambuur)

Voor het Friese Cambuur wordt het een zware klus om dit seizoen in de Eredivisie te blijven. De volksclub uit Leeuwarden staat er niet goed voor en ook het veldspel laat nog de wensen over. Met Ben Rienstra heeft het in één klap wel een zeer ervaren middenvelder aan de selectie toegevoegd. Hij wist zich vorig seizoen met Cambuur-trainer Sjors Ultee op de slotdag van de Eredivisie te handhaven met Fortuna Sittard en hoopt dat kunstje nu te gaan over doen. Het vastleggen van de transfervrije Rienstra lijkt een goede zet van Cambuur

Sven Mijnans (AZ)

Feyenoord, AZ en PSV. Opeens werd de Nederlandse top concreet aan Sven Mijnans gelinkt. Uiteindelijk is de keuze van de aanvallend ingestelde middenvelder gevallen op AZ, dat ook het meest concreet voor hem was. Een flinke aderlating voor Sparta, waar hij zich inmiddels had ontwikkeld tot een belangrijke schakel. Een belangrijke rol lijkt de komende 5,5 jaar ook in Alkmaar weggelegd.

Thorgan Hazard (PSV)

Het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madeuke heeft ervoor gezorgd dat PSV naarstig op zoek moest naar een nieuwe buitenspeler. Er werden veel vleugelspelers gelinkt aan de Brabantse club, maar uiteindelijk is de keuze op Thorgan Hazard gevallen. De laatste maanden kwam hij niet veel aan de bak bij Borussia Dortmund, maar in de Eredivisie zou de Belgisch international zich moeten kunnen onderscheiden met zijn kwaliteiten.

Mats Seuntjens (RKC)

Bij RKC Waalwijk hoopt Mats Seuntjens zijn loopbaan weer nieuw leven in te blazen. De ervaren middenvelder kwam niet meer in de plannen voor bij het vernieuwde Fortuna Sittard, waarna RKC hem transfervrij ophaalde. In Waalwijk staat de aanvallend ingestelde speler ook direct in de basis en kan hij een belangrijk wapen gaan worden binnen de ploeg van Joseph Oosting.

Che Nunnely (SC Heerenveen)

Een zware blessure zorgde ervoor dat Che Nunnely sinds de degradatie met Willem II van vorig jaar zonder club zat. De razendsnelle buitenspeler is inmiddels weer fit en heeft zich na een proefperiode aangesloten bij sc Heerenveen. Nunnely heeft zich in het verleden al bewezen in de Eredivisie en kan de aanval van de Friezen in de tweede seizoenshelft zeker gaan voorzien van een kwaliteitsimpuls.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen