Heitinga: dit moet anders bij Ajax dan onder Schreuder

2 februari 2023, 20:05

Ajax-trainer John Heitinga wil meer vastigheden in zijn elftal zien dan onder zijn voorganger Alfred Schreuder het geval was. De oefenmeester werd gevraagd wat hij anders ging doen dan in de periode voor hem gebeurde en kwam daarin tot een duidelijk antwoord: "Ik wil vastigheden creëren."

In een interview op de clubsite reageerde Heitinga op het nieuws dat hij tot aan het einde van dit seizoen het vertrouwen krijgt als hoofdtrainer van Ajax. Zijn eerste doel is om meer vastigheden te ontwikkelen. "We zullen dus ook in meer vaste samenstellingen gaan spelen. Het is dan aan andere spelers om te zorgen dat ze hun plekkie in het elftal verdienen", legde Heitinga uit.

Ook wil de coach meer verdedigende arbeid zien of liever nog, voorkomen dat het nodig is om de counter te verdedigen. "Als je met zestig, zeventig meter in je rug speelt en je verliest de bal, dan moet je terugsprinten. Die pijn ga je wel een keer voelen. Liever stop je de energie in het aanvallen", aldus de oefenmeester, die wil werken aan de restverdediging. Bij zijn debuut tegen Excelsior zag dat er, ondanks de overwinning, meermaals niet goed uit. "We moeten minder onnodig balverlies lijden."

Lees ook: Ajax maakt seizoen af met Heitinga en presenteert nieuwe assistent 

Aanstelling Lodeweges

Heitinga gaf tevens tekst en uitleg over de aanstelling van Dwight Lodeweges. Die naam kwam uit de koker van zowel de coach als de club. "Het is belangrijk dat er een ervaren persoon naast mij staat. Je hebt verschillende gesprekken en je kijkt naar wat er nodig is. Wat vindt de club nodig? En wat past bij mijn karakter en die van de rest van de technische staf", zei Heitinga, die enorm trots is op zijn aanstelling.

"Ik heb er heel veel zin in en ga genieten met mijn staf." Lang hoede hij niet na te denken toen ze hem vroegen om dit seizoen af te maken. "Je weet niet of en wanneer je de kans krijgt om hoofdtrainer te worden." Met zijn aanstelling moeten de resultaten beter worden. "We willen kampioen worden en op het hoogste podium spelen volgend jaar: dat is de Champions League", vertelde Heitinga, die dat wil doen volgens de Ajax-stijl. 

"Ik wil aanvallend voetbal spelen. Ik heb het Ajax-DNA en dat wil ik terug zien op het veld", zei de oefenmeester. "Discipline en herhaling, dat levert resultaat op. (…) Het belangrijkste is dat er vertrouwen en kleur op de wangen komt bij Ajax. En komend weekend drie punten mee naar Amsterdam. Winnen levert altijd blije gezichten op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klinkt goed, nu nog de uitvoering.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Proactief voetbal daar staat Ajax voor tiki taki ,J-C r.i.p 😇style , 3 sec regels , als jij de bal hebt heeft de tegenstanders hem niet, Ajax wij zijn de beste, 😈Amsterdamse Bluff 👍 😈 Speedboot

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen