Onrust bij Paris Saint-Germain: scheldkanonnade Neymar

12 februari 2023, 11:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is zeer onrustig bij Paris Saint-Germain. Na de uitschakeling in de Franse beker ging het dit weekend in de Ligue 1 ook mis tegen AS Monaco. Dat kwam weliswaar mede door de afwezigheid van sterspelers Kylian Mbappé en Lionel Messi, maar met Bayern München als komende tegenstander, zijn er serieuze zorgen. Zondagochtend bestormden bovendien zo'n dertig fans de training van de Franse topclub.

Ondanks dat Paris Saint-Germain nog altijd bovenaan staat in de Ligue 1, hebben de fans van zich laten horen. De supporters gooiden met rookbommen en waren met spandoeken extreem kritisch richting het eigen elftal. Het was namelijk al de vierde nederlaag van dit kalenderjaar. Na het duel was het voor verdediger Presnel Kimpembe reden om de fans toe te spreken met een megafoon (zie onder).

Hij deed een beroep om de fans om Paris Saint-Germain te steunen in deze moeilijkere tijden. "We hebben jullie nodig de komened tijd, laat ons niet zitten", deed de international van Frankrijk een duidelijke oproep. Die actie werd gewaardeerd, want Kimpembe kreeg luid applaus van de fans. "We gaan dingen rechtzetten komende dinsdag", deed hij een belofte aan de supporters. 

Campos boos halverwege

In de pauze zou sportief directeur Luis Campos zich hebben gemeld in de kleedkamer van PSG. Hij verliet zijn plek op de tribunes voortijdig, zo zag RMC Sport, en stond vervolgens in de spelerstunnel om zijn ongenoegen te uiten. Op dat moment stond de ploeg al met 3-1 achter bij AS Monaco. Na de nederlaag tegen Olympique Marseille koos Campos nog voor een zachte aanpak, maar ditmaal zou hij wel uit zijn plaat zijn geschoten. Dat viel verkeerd bij Neymar, die zijn landgenoot flink uitschold.

Zorgen bij Galtier

Trainer Christopher Galtier blikte na de wedstrijd alvast vooruit op de Champions League-ontmoeting met Bayern München. "Het zou gek zijn als ik me géén zorgen zou maken over de wedstrijd in het miljardenbal", zei Galtier, die met veel afwezigen kampt en de laatste twee officiële wedstrijden verloren heeft. "We hebben wel wat spelers terug die er vanavond niet waren", doelde Galtier op onder meer Messi. "Maar met het drukke schema moeten we kijken wie er kunnen spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen