Verrassend nieuws uit Enschede: Jans én Streuer vertrekken

12 februari 2023, 19:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zeer verrassend nieuws uit Enschede. Want wie had gedacht dat technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans nog wel een seizoen zouden doorgaan bij FC Twente, komt bedrogen uit. De huidige nummer vijf van de Eredivisie maakt vlak na de thuiswedstrijd tegen FC Volendam bekend dat zowel Streuer áls Jans na afloop van dit seizoen vertrekt uit de Grolsch Veste.

Het nieuws over het vertrek van het succesvolle duo moet een grote verrassing zijn voor FC Twente. Technisch directeur Streuer kwam vorige maand nog meermaals voorbij in het nieuws als hij weer eens een reactie moest geven op de interesse van Feyenoord in Ramiz Zerrouki. Streuer wees telkens op de ambities van FC Twente, waardoor je de indruk kreeg dat hij zelf ook nog niet klaar was bij de club. "Ik heb het goed naar mijn zin bij FC Twente en ik werk met heel veel plezier met de mensen binnen de club. Toch denk ik dat het goed is voor de toekomst van de club om nu met een nieuwe technische verantwoordelijke in zee te gaan. Ik ben graag bereid hem te ondersteunen", reageert Streuer op de clubsite.

Lees ook: Bruggink spreekt met Twente en wil Streuer opvolgen in Enschede

Streuer en Jans zijn sinds 2020 werkzaam in de Grolsch Veste. Het huidige seizoen is weliswaar nog lang niet ten einde, maar Jans kan nu al terugkijken op een succesvolle periode in Enschede. Met de oud-trainer van onder meer FC Groningen en PEC Zwolle aan het roer eindigde FC Twente in het seizoen 2020/2021 nog in het rechterrijtje, maar vorig seizoen loodste Jans de club naar een knappe vierde plek. FC Twente plaatste zich daarmee voor de voorrondes van de UEFA Conference League, waarin Fiorentina in de play-offs uiteindelijk te sterk bleek. In de competitie bezet FC Twente op dit moment de vijfde plek, met slechts zes punten minder dan koploper Feyenoord.

"Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij FC Twente. Na ruim 2,5 jaar zijn we sportief verder dan ik bij mijn aanstelling had durven dromen. De directe plaatsing voor Europees voetbal, vorig seizoen, was misschien wel een klein wonder. Toch zegt mijn gevoel dat het straks na drie seizoenen goed is geweest", vertelt Jans. "Uiteraard zal ik mij de komende maanden met alle ziel en zaligheid blijven inzetten voor FC Twente. Ik ben ervan overtuigd dat we met staf en spelers het seizoen goed zullen vervolgen. Er is nog veel te winnen, daar gaan we voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen