Vilhena ziet trainer voor de tweede keer in één maand ontslagen worden

16 februari 2023, 08:01   Bijgewerkt: 16 februari 2023, 08:58

Tonny Vilhena krijgt alsnog een nieuwe trainer bij het Italiaanse Salernitana. Zijn huidige oefenmeester, Davide Nicola, werd in januari al op straat gezet maar keerde twee dagen later plots terug toen de club geen vervanger kon vinden. Nog geen maand later valt het doek alsnog voor Nicola. 

Op 16 januari verloor Vilhena met zijn ploeg kansloos van Atalanta Bergamo. Voorzitter Danilo Iervolino greep keihard in en zette trainer Nicola op straat. Amper twee dagen later was diezelfde Nicola echter ineens weer terug. Sindsdien verbeterden de prestaties van de club echter niet; drie van de laatste vier duels in de Serie A gingen verloren. Daardoor staat Salernitana momenteel zestiende in de competitie, vier punten boven de degradatiestreep.

Lees ook: 'Bizar: Italianen halen ontslagen trainer na drie dagen weer terug'

Sky Sport Italia wist woensdag al te melden dat Nicola nu alsnog zijn congé zou gaan krijgen, en deze keer definitief. De tv-zender wist ook al wie zijn opvolger zou moeten worden. De Portugees Paulo Sousa zou op dat moment  zelfs al rond zijn met de club over een contract voor vijf maanden dat met twee jaar wordt verlengd indien hij erin slaagt Salernitana voor de Serie A te behouden. Inmiddels heeft de club bevestigd dat Sousa inderdaad de nieuwe trainer is geworden, hij stond woensdag zelfs al voor het eerst op het veld met zijn selectie. 

Sousa (52) is geen onbekende in het Italiaanse voetbal. Hij kwam als speler uit voor Juventus, Internazionale en Parma. Met die eerste club won hij in 1996 de Champions League, een prestatie die hij een jaar later met Borussia Dortmund wist te herhalen. Tussen 2015 en 2017 keerde hij als trainer terug in de Serie A, toen had hij Fiorentina onder zijn hoede. De laatst getrainde club van Sousa is het Braziliaanse Flamengo, dat hem in juni vorig jaar ontsloeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen