Kuyt noemt 'meest succesvolle Nederlander ooit bij Liverpool'

20 februari 2023, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool boekte zaterdagavond een probleemloze zege op Newcastle United en beleefde daarmee een uitstekende generale voor de Champions League-kraker tegen Real Madrid, die morgenavond wordt gespeeld op Anfield. Cody Gakpo was trefzeker, maar nóg positiever nieuws voor Liverpool was de rentree van Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal is in de ogen van Dirk Kuyt 'de meest succesvolle Nederlander ooit bij Liverpool'.

Nederlandse fans van Liverpool konden in 2019 hun geluk niet op. De Engelse grootmacht won met Georginio Wijnaldum en Van Dijk in de gelederen de Champions League door Tottenham Hotspur in de finale in Madrid met 2-0 te verslaan. Wijnaldum vertrok in de zomer van 2021 transfervrij naar Paris Saint-Germain. Hoewel Liverpool-fans op Twitter nog weleens klagen over het feit dat hun club de middenvelder zo makkelijk heeft laten gaan, is Van Dijk voor Kuyt dus de meest succesvolle Nederlander ooit op Anfield.

"Virgil is inmiddels een grootheid bij de club. Hij vormde samen met Alisson Becker het ontbrekende puzzelstukje op weg naar de Premier League-titel en de Champions League-zege", vertelt Kuyt in gesprek met Voetbal International. "Met Virgil kun je ver op de helft van de tegenstander spelen: hij heeft het vermogen om met dertig, veertig meter in de rug te verdedigen en kan alsnog iets corrigeren met zijn snelheid. In de lucht is hij ook onverslaanbaar. Virgil is echt een rustpunt. Als hij niet speelt, zie je dat Liverpool het verdedigend lastig heeft."

Lees ook: Cody Gakpo krijgt overal hetzelfde cijfer na doelpunt voor Liverpool

Neemt Liverpool revanche voor de twee verloren finales?

De rentree van de centrumverdediger komt voor Liverpool uiterst gelegen. Niet alleen moet de ploeg van manager Jürgen Klopp in de competitie nog flink aan de bak om bij de bovenste vier te eindigen. Ook wacht dinsdagavond dus het eerste treffen met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Liverpool is gebrand op revanche na de verloren finales in 2018 en 2021. "De verloren Champions League-finales tegen Real deden veel pijn", erkent Kuyt. "Real heeft nog steeds een heel ervaren team, met veel gogme. Vorig seizoen was Liverpool in mijn ogen de favoriet voor de finale, maar Real speelde slim."

De wedstrijd van dinsdagavond lijkt alle kanten op te kunnen. "Real is net als Liverpool niet in topvorm, maar in Europa kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. Hopelijk wordt het net zo'n magische avond voor Liverpool als in 2009", zegt Kuyt. Liverpool won toen, mét Kuyt, op Anfield met 4-0 van Real Madrid. Fernando Torres, Steven Gerrard (tweemaal) en Andrea Dossena waren toen trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen