Thomas van den Belt blikt terug op veelbesproken interview

21 februari 2023, 15:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thomas van den Belt staat nog steeds achter zijn beslissing om de spelers van Jong Ajax aan te spreken op hun scheldgedrag. De middenvelder van PEC Zwolle kreeg op De Toekomst een gele kaart omdat hij zijn mond opentrok en daarmee een opstootje veroorzaakte.

In de Fresia & Milan parkeren de bus van ESPN vertelt Van den Belt dat hij in eerste instantie twijfelde of hij er wel verstandig aan had gedaan om voor de camera te vertellen dat spelers van Jong Ajax met 'kanker' scholden. "Toen ik wegliep wist ik niet helemaal zeker of het slim was om te zeggen, maar ergens sta ik er wel achter. Op het veld hoor je dat gewoon niet te zeggen tegen elkaar. Af en toe kun je best wel eens wat tegen elkaar roepen zoals 'blinde', 'dooie' of wat dan ook. Dat kan eigenlijk ook niet, maar kanker vind ik wel een stukje verder gaan", blikt Van den Belt terug.

Het interview van Van den Belt maakte een hoop los. "Ik heb een hoop reacties gehad. Binnen de club vonden mensen het mooi en ook opa's en oma's van mij vonden het een stoere actie. Ik wil niet de 'good guy' spelen, want ik heb zelf ook wel eens dingen gedaan die niet goed zijn. Maar Bart van Hintum bijvoorbeeld, heeft ook veel dingen meegemaakt en dan is het ook vervelend om te horen voor hem. Dat hoort niet thuis op het veld", sluit Van den Belt dit onderwerp af.

Interesse Feyenoord

Feyenoord had deze winter veel interesse om de speler van PEC over te nemen, maar dit is uiteindelijk niet doorgegaan. Van den Belt draait een goed seizoen bij de club en kan na een jaar in de Keuken Kampioen Divisie mogelijk met een kampioenschap terugkeren naar Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen