NEC deelt na dramatische week nieuwe tik uit aan veelbesproken Volendam

25 februari 2023, 22:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC Nijmegen heeft zaterdagavond drie punten gepakt in de wedstrijd tegen FC Volendam. De ploeg van trainer Rogier Meijer won op eigen veld met 3-0 van de laagvlieger, die zodoende een dramatische week in mineur afsloot. De doelpunten vielen pas in de tweede helft.

De supporters in De Goffert hadden hun plekje pas net gevonden of Volendam had al op voorsprong kunnen staan. Calvin Twigt ontsnapte na een minuut spelen al aan de aandacht van de NEC-defensie en was op weg naar doelman Jasper Cillessen. Bart van Rooij was echter net op tijd om de vroege 0-1 te voorkomen. Daarna was het vooral de beurt aan de thuisploeg. Elayis Tavsan schoot in kansrijke positie naast en even later liet keeper Filip Stankovic een vrije trap van Oussama Tannane door zijn handen glippen. Een treffer werd dat echter niet.

Diezelfde Tannane schreeuwde even later om een strafschop na een hoog been van Benaissa Benamar. Daar wilde scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn VAR echter niet in mee gaan. Aan de overkant dook Gaetano Oristanio ineens op. Hij schoot via Cillessen op de paal, maar de vlag ging vervolgens omhoog vanwege buitenspel. De goalie van NEC kon even later een schotje van Francesco Antonucci klemmen. De grootste kans was namens NEC voor Magnus Mattsson, die zijn kopbal zag worden gekeerd door Stankovic. De rebound van Dirk Proper werd weggewerkt.

Net als in de eerste helft was er in Nijmegen een snelle kans te bewonderen. Dit keer was het Proper, die namens NEC snel voor gevaar zorgde. Zijn schot werd van richting veranderd en viel uiteindelijk op het dak van het doel. Daarmee was de jacht op de voorsprong zeker niet afgelopen. NEC bleef de weg naar het doel zoeken en werd uiteindelijk beloond na een hoekschop. Philippe Sandler kopte de bal voor het doel, waar Iván Márquez helemaal vrij stond. De populaire Spanjaard was er als de kippen bij om van dichtbij de 1-0 voor zijn rekening te nemen.

Proper en Tavsan kregen daarna de mogelijkheid om de wedstrijd snel op slot te gooien, maar hadden hun vizier niet op scherp staan. Dat had Landry Dimata wel toen hij door Tannane de diepte in werd gestuurd. De spits leek op weg naar Stankovic te struikelen, maar slaagde er wel in om de bal achter de doelman te werken: 2-0. Daarmee leek het verzet van Volendam gebroken en dacht NEC de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Volendam zorgde echter nog voor een slotoffensief en was in de laatste fase van de wedstrijd nog bijna goed voor een doelpunt.

Walid Ould-Chikh kon onderscheppen na een fout van Proper en zette Cillessen met een uitstekende uithaal aan het werk. De ervaren doelman redde echter uitstekend en deed dat niet veel later ook op een kopbal van Henk Veerman. Oristanio nam het doel van de Oranje-kanshebber ook nog onder vuur, maar hij schoot net naast. Volendam bleef er daarna in geloven en bleef jagen op in ieder geval een doelpunt en maar kreeg het deksel op de neus. Aan de overkant zorgde invaller Pedro Marques nog voor een slotakkoord door de 3-0 achter Stankovic te knallen.

Man of the Match: Dirk Proper

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen