Pijnlijke middag voor Ziyech en Potter: Tottenham wint derby na wondergoal

26 februari 2023, 16:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag een belangrijke 2-0 zege geboekt op Chelsea. In de Londense derby waren een fantastisch doelpunt van Oliver Skipp en een intikker van Harry Kane genoeg voor de zege. Hakim Ziyech eiste in het einde van de eerste helft een hoofdrol op door een opzichtige klap uit te delen aan Emerson Royal, maar had geluk dat de VAR zijn rode kaart omdraaide in een gele.

In de eerste helft had Chelsea een licht overwicht in het balbezit en kwam de ploeg van Graham Potter tot de grootste kansen. Hoewel Ziyech, die in het cruciale duel een basisplaats kreeg, ver werd teruggedrukt tot de eigen helft en nauwelijks in het spel voorkwam, wist Tottenham geen enkel schot op doel te creëren en was er dus geen vuiltje aan de lucht voor de nummer tien van de Premier League.

Vlak voor rust hielden de Chelsea-fans echter alsnog hun adem in, toen de oud-Ajacied een rode kaart kreeg na een duw in het gezicht van Emerson. De VAR vond het echter niet genoeg voor de rode kaart en dus kon Chelsea met veel zelfvertrouwen de tweede helft in gaan. Binnen een minuut barste het Tottenham Hotspur Stadium echter los toen Skipp een afvallende bal fantastisch binnen raakte en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong schoot.

Zie ook: Wat een geluk! Ziyech ziet VAR rode kaart omdraaien in derby

Chelsea moest vervolgens aan de bak en dus werd de gefrustreerde Ziyech vervangen door Mason Mount. Hoewel de ploeg van Potter het grootste gedeelte van het balbezit controleerde, kwam het echter niet tot grote kansen, waarna Kane in de 82e minuut de wedstrijd uit een ouderwetse scrimmage in het slot gooide. Uiteindelijk mocht ook een slotoffensief van Chelsea niet meer baten. Door de overwinning krijgt Tottenham de vierde plaats in de Premier League steviger in handen, terwijl de druk op de positie van Potter verder toe zal nemen.