El Ahmadi: Brenet was doelwit van verkapte kritiek Jans

27 februari 2023, 10:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Karim El Ahmadi denkt dat de kritiek van Ron Jans na afloop van de ontmoeting tussen PSV en FC Twente gericht was op onder meer Joshua Brenet. De oefenmeester, die na dit seizoen vertrekt bij de huidige nummer vijf van de Eredivisie, zei dat hij meer eist van een aantal spelers.

FC Twente was tot voor kort bezig aan een uitstekend seizoen. De Tukkers werden geacht tot het einde mee te doen om de landstitel, maar het gaat inmiddels in rap tempo bergafwaarts. Na de kansloze nederlaag bij Go Ahead Eagles vorige week werd er zondagavond ook verloren van PSV, waardoor de achterstand op koploper Feyenoord inmiddels twaalf punten is.

Het gaat voor FC Twente dit seizoen vooral mis in uitwedstrijden. Waar de ploeg van trainer Jans in eigen huis in competitieverband nog niet verloor, wist het buitenshuis pas twee keer te winnen. Jans kreeg na afloop bij ESPN de vraag of het een kwestie is van felheid. "Ik weet niet of je mij iets in de mond wil leggen, maar ik vond dat de instelling gewoon goed was. Bij een aantal jongens vond ik dat er iets te veel balverlies werd geleden en dat je daar meer mag eisen. Maar balverlies is iets anders dan felheid."

De oefenmeester, die onlangs samen met technisch directeur Jan Streuer bekend maakte na dit seizoen te vertrekken uit Enschede, gaf onlangs aan het seizoen in stijl af te willen sluiten. "Bij mij zal het aan de motivatie niet liggen. Maar er zijn wel een paar dingen bij een aantal spelers – en ik vind dit al een aantal wedstrijden – die beter moeten, anders moet je als trainer ook maar een keer ingrijpen. Waar ik dan op doel? Dat houden we lekker intern."

Lees ook: Tops en Flops: Wieffer solliciteert

Brenet

"Ik denk dat hij het over Brenet heeft", zei El Ahmadi zondagavond in Dit was het Weekend. "Ik vind hem normaal gesproken een belangrijke speler bij FC Twente, maar hij had heel veel dom balverlies en werd ook gewisseld. Ik denk dus dat Jans op Brenet doelt." De oud-speler van onder meer FC Twente en Feyenoord kan het overigens wel begrijpen als het aanstaande vertrek van Jans hierin een rol speelt. "Ik heb het zelf ervaren toen ik bij Feyenoord speelde. Fred Rutten gaf in de winterstop aan dat hij niet verder ging. De eerste zes maanden waren we echt fantastisch, maar daarna ging het echt achteruit."

Hoewel El Ahmadi aangeeft dat zoiets je als profvoetballer 'niet mag gebeuren', kan hij het begrijpen dat het in de koppies van de spelers gaat zitten. "Omdat ik persoonlijk een goede klik had met Rutten gaat dat onbewust toch in je koppie spelen. Het mag natuurlijk nooit gebeuren. Je bent een prof en moet dat meteen weg kunnen zetten, maar ik geloof echt wel dat zoiets bij een aantal spelers in hun koppie gaat zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tommie010
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jans geeft aan te stoppen en klaar ! Laat dat nu eens duidelijk zijn als je midden in seizoen zegt dat je gaat stoppen is het klaar .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen