Oud-Ajacied neemt het op voor Bergwijn: "Ik heb die periodes ook gehad"

28 februari 2023, 00:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De druk op recordaankoop Steven Bergwijn wordt steeds groter. Ajax nam de 25-jarige vleugelspeler in de zomer voor ruim 31 miljoen euro van Tottenham Hotspur en had grote verwachtingen van de oud-PSV'er. Maar niets bleek minder waar. Bergwijn verkeert in een ongekende vormdip en staat al bijna vier maanden droog. Oud-Ajacied Andy van der Meijde vindt het nog te vroeg om de aanvaller af te schrijven.

"Wat je nu bij hem ziet, en die periodes heb ik ook gehad, is dat hij met minder vertrouwen voetbalt. Als een actie of twee in de Arena niet lukt, klinkt al snel gefluit. Dan komt de kritiek ook van de buitenwacht. En Bergwijn is ook maar een mens, hè", vertelt Van der Meijde in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. De voormalig rechtsbuiten van Ajax weet hoe het is om zonder vertrouwen te spelen. "Dan speel je de bal sneller terug dan dat je voor de actie gaat. Ik ben ervan overtuigd dat met een goal of twee het vertrouwen terugkeert."

Vormdip

Met zes doelpunten in zes wedstrijden leek Bergwijn een absolute wereldaankoop te gaan worden. Hoe hoog de verwachtingen toen waren, zo laag ze nu zijn. Zijn laatste competitiegoal dateert van 12 november tegen FC Emmen. "In het begin was hij geweldig. Daaruit kun je twee dingen opmaken. Namelijk dat het elftal nog steeds niet op volle toeren draait. Het is zo wisselvallig", weet Van der Meijde.

De oud-Ajacied hoopt dat trainer John Heitinga vertrouwen houdt in de aanvaller. Ook pleit hij ervoor om Bergwijn op de linksbuitenpositie op te blijven stellen. "Ik zou hem nog even laten staan. Hij doet er alles aan, komt ook dichtbij dat verlossende goaltje en je moet je ook afvragen wat het met Bergwijn zal doen als je 'm nu passeert. Maar dat betekent niet dat hij zo kan doorgaan. Hij moet wel echt gaan presteren nu."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen