Ontsnapt Feyenoord aan twee rode kaarten tegen Ajax? "Aaaiii! Heel lelijk"

19 maart 2023, 15:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oussama Idrissi is ontsnapt aan een rode kaart in de eerste helft van De Klassieker, zo denken de analisten van ESPN. Na 25 minuten begint de aanvaller van Feyenoord een overtreding op Owen Wijndal: hij stapte op de enkel van de verdediger. Scheidsrechter Danny Makkelie greep naar de gele kaart.

"Dit zijn enkelbandjes die verrekken of scheuren. In de vertraging zie je het… Aaaiii!", riep Marciano Vink in de pauze uit. "Dit is volgens mij gewoon rood. Het is geen bewuste overtreding", vulde Karim El Ahmadi aan. Vink dacht ook niet dat er sprake was van opzet. "Hij wil zijn voet neerzetten en Wijndal probeert de bal te beschermen, waardoor je een contactmoment krijgt. Het ziet er heel lelijk uit." In de tweede helft ontsnapte Idrissi aan een tweede gele kaart na een overtreding op Francisco Conceição; kort daarna werd Idrissi gewisseld. 

Eerder in de wedstrijd ontsnapte ook Quilindschy Hartman aan rood. De linksback van Feyenoord kreeg een vroege gele kaart en bleef een tweede gele kaart bespaard na een overtreding op Mohammed Kudus. Arne Slot had genoeg gezien en besloot Hartman vroeg te wisselen voor Marcos López. "Je speelt tegen een beweeglijke speler als Kudus en je bent zelf een speler die houdt van duels, die graag erop vliegt. Dan heb je snel kans om op rood uit te komen, dus ik vind het wel terecht dat hij gewisseld wordt", zei El Ahmadi.

"Het ligt ook aan de wedstrijd", reageerde Vink op de vraag of Hartman een tweede gele kaart had verdiend. "Dit is voor de scheidsrechter ook een topwedstrijd, waarin hard wordt gespeeld. Er was een fase van vijftien minuten waarin de strijd op het middenveld werd gevoerd, met tackles en overtredingen die niet werden bestraft. Ik zou een tweede gele kaart in deze fase van de wedstrijd te snel hebben gevonden. Dit is gewoon goed opgelost."

"Daar ben ik het mee eens", zei El Ahmadi vervolgens. "Als het geen ervaren scheidsrechter geweest, had hij 'm misschien wel gegeven, omdat het volgens het boekje hoort. Maar ik vind dit eigenlijk wel goed. Hij leest de wedstrijd ook goed." 

Bij NPO Radio 1 sprak Andries Jonker zijn verbazing uit dat Hartman niet werd weggestuurd. "Het is een absolute rode kaart. Dit kost de scheidsrechter zijn beoordeling", zei de bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. "Komende week krijgt hij FC Dordrecht – TOP Oss. Hij redt de wedstrijd en houdt hem de hand boven het hoofd."

De ontwikkelingen bij Ajax - Feyenoord volg je in ons liveblog. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fc update waarom zijn jullie zo partijdig. Ajax ontsnapte ook aan 2 rode kaarten. Vooral die van kudus. En die var??? Opdoeken ze gebruiken het toch niet.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is gepost na de eerste helft gast.

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan had Ajax in de eerste 20 minuten ook al rood moeten zien. En werd Ajax beschermd door Makkelie, zoals in de vorige Ajax - Feyenoord. Valt wel op dat 99% van de analisten Ajaxfan zijn en altijd proberen de tegenstander te kleineren, ook hier bij FCUPDATE.NL. Dacht dat analisten neutraal moesten zijn.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je mag roepen, maar onderbouw hem eens dan. Wie had rood moeten hebben die eerste 20 minuten en om welke actie? Eens kijken hoe je jezelf belachelijk gaat maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen