Jans: "Kolder past bij FC Groningen"

Ger
14 oktober 2006, 14:51

FC Groningen-trainer Ron Jans heeft de interesse in Marnix Kolder toegegeven. De club uit de Martinistad werd de afgelopen dagen veelvuldig in verband gebracht met de spits van BV Veendam.

"We vinden dat hij over langere periode heeft aangetoond, nog niet stil te staan in zijn ontwikkeling. Hij is fysiek sterk, linksbenig en inmiddels gewend in een twee-spitsensysteem te spelen en is een 'target-man'. Niet met de rug naar de goal, maar ook één die kan scoren", aldus Jans vrijdag na de training van FC Groningen. 

"Bovendien denken we dat hij als mens goed past binnen de groep. We hebben in de selectie genoeg voorbeelden van jongens die uit de eerste divisie kwamen en zich hebben aangepast aan het niveau van de eredivisie, zoals Antoine van der Linden, Koen van de Laak, Gibril Sankoh en in het recente verleden Danny Buijs en Gijs Luirink." 

FC Groningen zou Kolder graag in de winterstop naar de Euroborg willen halen. "Het voordeel is dat hij hier dan alvast kan wennen", stelt Jans. "Aan het hogere niveau op de trainingen, waar alles sneller en verfijnder gaat. Hij zal zich moeten bewijzen en de concurrentie aangaan met de drie andere spitsen Erik Nevland, Glen Salmon en Luis Suárez."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen