Coach IJsselmeervogels naar Koeweit

31 oktober 2006, 00:56

Amateurclub IJsselmeervogels moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De huidige trainer van de club uit Spakenburg, Willem Leushuis, gaat aan de slag in Koeweit. Hij wordt trainer van Koeweit Club, de huidige landskampioen en bekerhouder van het Aziatische land. Daarnaast gaat hij de nationale voetbalbond ondersteunen.

Leushuis was als hoofdtrainer eerder actief bij FC Eindhoven en Helmond Sport. Hoewel hij daarna nog regelmatig in verband gebracht werd met een nieuwe baan, komt zijn huidige transfer als een enorme verrassing. Ook IJsselmeervogels-voorzitter Frans Heinen wist aanvankelijk niet wat hij hoorde. "Toen ik het nieuws hoorde, viel ik bijna van mijn stoel", zegt de preses in het Algemeen Dagblad. 

Toch heeft Heinen besloten om Leushuis te laten gaan. "Willem heeft een prachtige aanbieding in Koeweit gekregen en wil daar écht voor gaan. We gunnen hem deze overstap ook van harte, maar laten hem wel gaan met pijn in het hart."

IJsselmeervogels, de algeheel amateurkampioen van 2006, staat momenteel bovenaan in de hoofdklasse B van de zaterdagamateurs met zeventien punten uit acht wedstrijden. Aanstaande zaterdag, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen SSV '65, zal afscheid genomen worden van Leushuis.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen