AZ met talisman Waterreus naar ArenA

Ger
8 december 2006, 15:31

Ronald Waterreus staat zondagmiddag onder de lat bij AZ tijdens de uitwedstrijd bij Ajax. Trainer Louis van Gaal heeft veel vertrouwen in de 36-jarige keeper. "Hij maakt een hele goede indruk op mij", sprak de oefenmeester.

De nieuwe AZ-doelman begint in de ArenA aan zijn vierhonderdste wedstrijd in het betaalde voetbal. Waterreus verloor in zijn hele loopbaan overigens slechts één competitiewedstrijd in het Amsterdamse onderkomen. Ajax bleef PSV drie jaar geleden voor eigen publiek met 2-1 de baas. Hopelijk voor AZ geeft de fraaie serie van Waterreus voldoende vertrouwen voor een goede afloop.

De nummer twee van de eredivisie heeft namelijk geen succesvolle historie in Amsterdam. De laatste zege dateert van 18 oktober 1980, toen Ajax voor eigen publiek met 1-2 werd verslagen. AZ verloor de zestien daaropvolgende competitiewedstrijden in de hoofdstad. De club maakte in die duels slechts negen treffers. Ajax was wel vaak goed op schot. De formatie maakte in de afgelopen zestien thuiswedstrijden tegen AZ 33 doelpunten.

Van Gaal beschikt in de aanloop van de confrontatie met zijn oude werkgever over een nagenoeg fitte selectie. Hij moet alleen doelmannen Joey Didulica en Khalid Sinouh missen. De AZ-trainer nogmaals op het gegeven dat zijn formatie zo'n beetje de makkelijkst scorende club van Europa is. "We maakten in vijftien competitieduels al 48 doelpunten. Daar ben ik trots op."

AZ was in deze competitie nog niet succesvol in een wedstrijd tegen een van de clubs uit de traditionele top drie. De Alkmaarders verloren al in De Kuip bij Feyenoord. PSV klopte AZ eenvoudig in het DSB-stadion. Ongewild kreeg AZ de laatste seizoenen het stempel opgeplakt van de ploeg die nooit een moeilijke uitwedstrijd wint.

Met Ronald Waterreus in het doel moet daar zondag verandering in komen. De doelman won al twaalf duels in de ArenA. "Hij maakte deze week op mij een heel goede indruk", sprak Van Gaal. "Hij heeft vijf maanden geen competitiewedstrijd gespeeld. Dus het zal heus wel moeilijk voor hem worden. Maar ik heb toch heel veel vertrouwen in Ronald."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen