Van Hulten: "Scheidsrechters zijn geen doktoren"

13 december 2006, 07:29

Het is de laatste weken regelmatig voorgekomen dat er doelpunten vielen op het moment dat één van de spelers geblesseerd op het veld lag. De clubs die tijdens zo'n situatie een doelpunt tegen krijgen schreeuwen moord en brand om een nieuwe regel, die er onder meer voor zou moeten zorgen dat scheidsrechters moeten affluiten als er een speler geblesseed op de grond ligt. Arbiter Jack van Hulten is hier echter geen voorstander van.

"Je kunt niet alles op het bordje van de scheidsrechter blijven leggen, scheidsrechters kunnen nooit op de stoel van een dokter gaan zitten. Het grote probleem zijn die spelers die simuleren dat ze heel erg geblesseerd zijn. De spelers moeten beseffen dat het ook aan hen is om deze trend te stoppen. Als dit zo doorgaat, moeten we wellicht geel geven aan spelers die een aanval van de tegenstander proberen te onderbreken door zogenaamd geblesseerd op de grond te gaan liggen", zegt hij in BN/ De Stem. 

"Ik laat er nu af en toe ook eentje bewust wat langer langs de kant staan na een blessurebehandeling. 'Mag hij er nog niet in', vragen ze dan. Zeg ik: 'Hij kermde zo hard. Ik denk dat de pijn nog niet helemaal weg is. Het is beter dan hij nog even wacht.' Spelers die het ene moment doen alsof ze zwaar geraakt zijn en even later weer vrolijk staan te zwaaien dat ze bal willen, zouden eigenlijk ook geel moeten krijgen", vindt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen