Zomer: "Rode kaart heeft wedstrijd laten kantelen"

Ger
5 december 2005, 08:00

Ondanks een vroege rode kaart voor Blaise N'Kufo bleef FC Twente zondagmiddag lang overeind in het Oosterpark. Pas op de valreep besliste Yuri Cornelisse het duel in het voordeel van FC Groningen. "Als we een beetje geluk hadden gehad, valt die goal net aan de andere kant", zegt FC Twente-verdediger Ramon Zomer tegen FCUpdate.nl. 

Tot de rode kaart was FC Twente beter dan de thuisploeg en had het uitzicht op een doelpunt. "We begonnen goed aan de wedstrijd", vond ook Zomer. "Maar na twintig minuten krijgt Blaise een rode kaart en dan kantelt de partij natuurlijk helemaal. Maar ik moet zeggen dat we met tien man heel lang op de been zijn gebleven. We hebben als een team gevochten. Het is jammer dat het geen punten heeft opgeleverd." 

Zoals vaker dit seizoen had FC Twente de zaken achterin uitstekend voor elkaar. "We hebben weinig kansen weggegeven", aldus de jonge verdediger. "Daar staat tegenover dat we ook niet veel hebben gecreëerd, maar dat is ook logisch met een man minder. We hebben wel allemaal een stapje extra gedaan. Dan moet je op het middenveld en achterin soms een mannetje overnemen of kantelen. Dat ging op zich prima." 

Hoewel het verlies tegen FC Groningen niet maatgevend is, maakt Zomer kritische aanmerkingen over het spelniveau van zijn ploeg. "Het loopt absoluut nog niet zoals het moet. We moeten zeker beter gaan spelen. Afgelopen woensdag (tegen Sparta, 1-0 winst, red.) hebben we ook niet goed gespeeld." De verdediger wil blessures en het vertrek van Jason Culina niet als redenen voor het matige spel aanvoeren. "Ik moet zeggen dat we daar als groep niet echt heel lang bij hebben stilgestaan. We moeten het dit seizoen met deze spelersgroep oplossen."

De decembermaand heeft voor FC Twente nog een aantal pittige wedstrijden in het vooruitzicht. De ploeg moet onder meer op bezoek bij SC Heerenveen en PSV, in eigen stadion wacht een confrontatie met AZ. "Een heel lastig schema", beaamt Zomer. "Maar ja, we kunnen niet anders dan keihard vechten voor de punten. Gelukkig staan de ploegen nog heel dicht bij elkaar. Pas nu krijg je een situatie waarin er grotere verschillen optreden. We moeten gewoon zorgen dat we de punten blijven pakken. Er is nog niks kansloos. We gaan gewoon voor een plek bij de eerste negen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen