Cruijff wil zich wel inzetten voor WK 2018

Ger
5 december 2007, 10:31

Johan Cruijff gaat zich mogelijk inzetten om het WK van 2018 naar Nederland en België te halen. Harry Been, de secretaris-generaal van de KNVB, ziet in de wereldberoemde oud-international de ideale ambassadeur om de organisatie van het toernooi in de wacht te slepen.

"In principe sta ik positief tegenover zulke initiatieven in Nederland", aldus Cruijff in VI. "Als je daaraan kunt meehelpen, prima. Ik ben natuurlijk wel eigenzinnig. Ik kon ooit het Nederlands elftal coachen, maar dat ging niet door omdat ik niet mijn eigen staf kon samenstellen. Ik wil alleen de verantwoordelijkheid nemen als ik het volledige beslissingsrecht heb."

Cruijff werd in het verleden al eens ingezet om de Olympische Spelen van 1992 naar Nederland te halen. Door het ontstaan van grootschalige demonstraties heeft de voormalige aanvaller geen goede herinnering aan die campagne. "Je probeert je land te verkopen en dan word je in je rug aangevallen. Schei nou toch uit zeg! Op die manier heeft het geen enkele zin Nederland te promoten. Maar als het nu op een andere, veel positievere manier zou gebeuren, dan lijkt me dat uitstekend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen