Celtic knokt zich in topper langs Hearts

1 januari 2005, 16:50

Celtic heeft door middel van een zwaarbevochten 2-3 overwinning op Heart of Midlothian alvast een voorschot genomen op de Schotse landstitel. De ploeg uit Glasgow kwam op bezoek bij haar grootste concurrent 2-0 achter, maar knokte zich helemaal terug in de wedstrijd. In de laatste vijf minuten dompelde McManus de thuisploeg in rouw door twee keer te scoren.

De topper tussen Hearts en Celtic leek al binnen tien minuten beslist. Nadat Petrov een gigantische kans had gemist om Celtic op voorsprong te zette, sloeg Hearts keihard toe. Via doelpunten van Jankauskas en Pressley stond de thuisploeg binnen tien minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Pas na rust leek Celtic vat te krijgen op een felle spel van Hearts. Invaller Stephen Pearson schoot tien minuten na rust de aansluitingstreffer binnen, waarna de koploper van de Schotse Premier League bloed rook. Er sloop twijfel in het spel van Hearts en Celtic ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een rode kaart voor Hearts-speler Fyssas, hij haalde de doorgebroken Shaun Maloney neer, ging Celtic alles-of-niets spelen.

Het werd uiteindelijk alles. In de laatste vijf minuten mocht de Shunsuka Nakamura, de Japanse middenvelder van Celtic, twee keer een vrije trap nemen. Via deze vrije ballen vond de Japanner tweemaal het hoofd van Stephan McManus, die Hearts-doelman Gordon kansloos liet. Hiermee toverde Celtic een 2-1 achterstand in de laatste vijf minuten om in een 2-3 overwinning.

Door deze kostbare en zwaarbevochten overwinning heeft Celtic inmiddels zeven punten voorsprong op Hearts, dat nog altijd op de tweede plaats staat.