Nigeria vreest voor salonremise bij Ivoorkust-Mali

29 januari 2008, 10:58   Bijgewerkt: 29 januari 2008, 11:25

Nigeria heeft zichzelf flink in de nesten gewerkt. Door een nederlaag tegen Ivoorkust (1-0) en een gelijkspel tegen Mali (0-0) hebben de Super Eagles plaatsing voor de kwartfinale van de Afrika Cup niet meer in eigen hand. Het moet zelf winnen van Benin en is bovendien afhankelijk van het resultaat bij Ivoorkust-Mali.

Alleen als Ivoorkust wint van Mali, behoudt Nigeria kans op de kwartfinale. De ploeg van coach Berti Vogts vreest echter voor een zogenaamde salonremise bij Ivoorkust-Mali. Bij een gelijkspel zijn beide teams immers tevreden: Ivoorkust is dan zeker van groepswinst, terwijl Mali ten koste van Nigeria de volgende ronde bereikt. De Nigerianen hopen dan ook dat Ivoorkust haar sportieve plicht zal doen.

"We weten dat Ivoorkust een aantal goede speler aan de kant zal houden, maar desondanks rekenen we erop dat de ploeg professioneel genoeg zal zijn om Mali te verslaan", zegt de Nigeriaanse verdediger Rabiu Afolabi.

Mahamadou Diarra, de aanvoerder van Mali, stelt Nigeria gerust. Volgens hem is er geen enkele afspraak gemaakt met Ivoorkust. "Beide teams zullen wellicht wat voorzichtig zijn, maar een wedstrijd tussen Ivoorkust en Mali is altijd beladen omdat we buurlanden van elkaar zijn. Ik geloof niet dat het op een akkoordje gegooid zal worden. Hoewel het natuurlijk wel zou kunnen dat beide teams de voet van het gaspedaal halen, als het na zeventig of tachtig minuten gelijk staat."

Diarra zelf kan wegens een schorsing niet meedoen tegen Ivoorkust.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen