Ivoorkust worstelt zich langs Libië

24 januari 2006, 18:28

Ivoorkust heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup. De Ivorianen wonnen dinsdagmiddag met 1-2 van Libië en dat was na het gelijkspel tussen Marokko en Egypte voldoende om een plaats in de volgende ronde veilig te stellen. Yaya Touré maakte in de tweede helft het winnende doelpunt voor Ivoorkust, waar Arouna Koné (foto) in de basisopstelling de voorkeur kreeg boven Bonaventure Kalou.

Hoewel Ivoorkust furieus van start ging duurde het lang voordat het Libië op de knieën kreeg. Na een vroeg openingsdoelpunt van Drogba, die binnenschot na een actie van Arouna Koné, vochten de dappere Libiërs voor wat ze waard waren. Ze werden hierbij een handje geholpen door Koné, die een geweldige kans op 0-2 om zeep hielp. Praktisch voor open doel kopte de aanvaller van PSV over het Libische doel.

Op slag van rust bracht Khames Libië met een kopbal langszij, waarna Ivoorkust in het tweede bedrijf met man en macht op zoek ging naar de winnende treffer. Uiteindelijk ontpopte Yaya Touré zich tot machtwinner, door na een foutje van de Libische doelman via onderkant lat de 1-2 binnen te koppen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen