Belgen en Engelsen verslaan Afrikanen, Spanje flink op stoom

29 maart 2022, 23:07

Naast Nederland en Duitsland kwam dinsdagavond ook een groot aantal andere toplanden in actie. Onder meer België, Engeland, Spanje, Italië en Turkije kwamen in actie op de slotdag van deze interlandperiode. Dat liep niet voor alle landen even goed af.

België - Burkina Faso 3-0

De B-garnituur van onze Zuiderburen hoefde zich in Brussel amper in te spannen om het nietige Burkina Faso over de knie te leggen. Al na achttien minuten was de wedstrijd dankzij treffers van Hans Vanaken en Leandro Trossard eigenlijk al beslist. In het restant van de oefeninterland namen de Belgen behoorlijk gas terug en viel er nog maar een doelpunt. Die kwam een kwartier voor tijd op naam van Christian Benteke.

Engeland - Ivoorkust 3-0

De Engelsen kozen op hun beurt ook voor een oefenduel met een fysiek sterke tegenstander. Het Ivoorkust van Ajacied Sébastien Haller kwam op bezoek in Wembley Stadium. Daar opende Ollie Watkins al snel de score en kreeg Serge Aurier nog voor de rust zijn tweede gele kaart. Raheem Sterling maakte er vervolgens in de slotfase van de eerste helft al 2-0 van. Het tiental Afrikanen leek het daarbij te houden, maar in blessuretijd deed Tyrone Mings nog een duit in het zakje.

Spanje - IJsland 5-0

In La Coruña kende Spanje weinig problemen om IJsland met een nederlaag terug naar Reykjavik te sturen. Vlak voor de thee sloeg de ploeg van bondscoach Luis Enrique twee keer toe via spits Álvaro Morata. Hij zorgde met twee doelpunten voor een comfortabele 2-0 ruststand. De tweede helft was vervolgens amper begonnen of Yeremi Pino had de 3-0 al op het scorebord gezet. Daarmee was de koek niet op. Pablo Sarabia pikte nog twee doelpuntjes mee: 5-0.

Turkije - Italië 2-3

De Turken en de Italianen wisten zich allebei niet te plaatsen voor het WK en speelden in Konya een soort troostwedstrijd. Turkije begon zonder Feyenoorder Orkun Kökçü goed en kwam al na vier minuten op 1-0 dankzij Cengiz Ünder. Daarna trok Italië de wedstrijd naar zich toe en halverwege stond het 1-2. Bryan Cristante en Giacomo Raspadori namen de doelpunten voor hun rekening. Raspadori scoorde na de thee nogmaals en Serdar Dursun was verantwoordelijk voor de 2-3.

Wales - Tsjechië 1-1

Na zijn hoofdrol tegen Oostenrijk (2-1 overwinning) kreeg aanvoerder Gareth Bale dit keer rust bij Wales. In Cardiff kwamen de Tsjechen, die niet naar het WK gaan, verrassend op een 0-1 voorsprong dankzij Tomas Soucek. Lang konden de bezoekers echter niet van deze voorsprong genieten. Twee minuten later stond het alweer gelijk. Rubin Colwill bepaalde de eindstand in Wales op een 1-1 gelijkspel.

Frankrijk - Zuid-Afrika 5-0

Frankrijk is al een tijdje zeker van WK-deelname, terwijl Zuid-Afrika al net zo lang weet dat het er niet bij zal zijn. Voor zover het krachtsverschil tussen de twee landen daarmee nog niet duidelijk was, werd dat vanavond nog maar eens bevestigd. De Fransen wonnen een onderling oefenduel met liefst 5-0. Kylian Mbappé nam twee treffers voor zijn rekening; Olivier Giroud, Wissam Ben Yedder en Matteo Guendouzi waren de andere doelpuntenmakers. Zuid-Afrika eindigde het duel met tien man door een late rode kaart voor Khuliso Mudau. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen