Gamberini opgeroepen als vervanger Cannavaro

3 juni 2008, 08:54   Bijgewerkt: 3 juni 2008, 09:22

Alessandro Gamberini is op het laatste moment nog aan de Italiaanse selectie toegevoegd. De verdediger van Fiorentina vervangt de geblesseerde Fabio Cannavaro, die maandag per brandcard van het trainingsveld in Oostenrijk werd gehaald.

De 34-jarige Cannavaro bleef na een botsing met zijn collega in de Italiaanse defensie, Giorgio Chiellini, minutenlang liggen. Uiteindelijk werd hij per brancard het veld afgedragen. In een ziekenhuis in Molding zijn scans gemaakt, waarna de 116-voudige international meteen is doorgestuurd naar een hospitaal in Wenen.

Uit een eerste diagnose blijkt dat Cannavaro gescheurde enkelbanden heeft opgelopen. Volgens de behandelende arts is een operatie niet uitgesloten. Bondscoach Roberto Donadoni heeft Alessandro Gamberini van Fiorentina opgeroepen als vervanger. De verdediger, die slechts twee interlands achter zijn naam heeft staan, meldt zich dinsdagmiddag in Oostenrijk.

Het gemis van zijn aanvoerder is voor Donadoni een flinke tegenslag. Cannavaro leidde Italië in 2006 naar de eindzege op het WK en werd daarna ook uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar.

Italië is op 9 juni de eerste tegenstander van Nederland op het Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen