Schalke 04 komt met de schrik vrij: VfL Osnabrück degradeert naar het derde niveau

8 mei 2024, 11:26
Foto: © Imago

Schalke 04 speelt volgend seizoen, net als dit seizoen, in de 2. Bundesliga. Door een overwinning van liefst 0-4 op VfL Osnabrück handhaafde de formatie van Karel Geraerts op het tweede niveau in Duitsland. Vorig seizoen degradeerde Schalke 04 vanuit de Bundesliga naar de 2. Bundesliga, en dit seizoen waren de zorgen voor de club uit Gelsenkirchen groot.

De gevallen grootmacht uit het Ruhrgebied kon op dinsdagavond weer drie punten bijschrijven na de overwinning op Osnabrück waardoor de Königsblauen twee speelronden voor het einde van het seizoen definitief veilig zijn. Er was sprake van een valse start voor de Duitse voetbalclub. In september werd coach Thomas Reis al ontslagen.

Artikel gaat verder onder video

Laatste weken zijn de resultaten voor Schalke stukken beter. De laatste verliespartij in de competitie dateert alweer van 17 maart, toen de club van voorzitter Marc Wilmots met 5-2 uit bij Hertha BSC verloor. De 0-4 in Osnabrück van dinsdagavond had meer negatieve gevolgen voor de thuisploeg, want na één jaar op het tweede niveau keert de voetbalclub uit Nedersaksen weer terug naar de derde competitie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wilfred Genee ontvangt live tijdens Vandaag Inside vernietigend appje over Valentijn Driessen

Jan Rotmans haalt tijdens de uitzending van het programma Vandaag Inside hard uit naar Valentijn Driessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat een domme clickbait titel het verschil tussen Schalke en Osnabruck is 23 punten. Moest wel heel gek lopen wilde schalke degraderen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen