Meer of minder hoofdpijn voor bondscoaches? UEFA bevestigt aangepaste regel voor EK

3 mei 2024, 18:55
Foto: © Imago

Alle landen die deelnemen aan het EK van komende zomer, mogen 26 selectiespelers meenemen. Dit hing al langer in de lucht, maar de UEFA heeft het nu ook zelf bevestigd.

Ronald Koeman was een van de bondscoaches die het ‘absurd’ vond dat de selectiegroottes voor het komende toernooi weer terug zouden gaan naar 23. Door de coronacrisis werden spelersselecties voor internationale toernooien groter, maar de UEFA wilde dit niet zo behouden.

Artikel gaat verder onder video

Na veel ophef en een speciaal belegde ‘workshop’ op 8 april, werd duidelijk dat veel bondscoaches toch liever een selectie meenemen van 26 man. Zo kun je eventuele blessures beter opvangen, terwijl Koeman zei dat je ‘ook al heel snel geen elf-tegen-elf meer kan doen bij selecties van 23 spelers’. En de vraag van de coaches en bonden kreeg gehoor.

Vrijdag bevestigde de Europese voetbalbond dat landen ook 26 spelers mogen meenemen. De selecties moeten uit minimaal 23 spelers bestaan en dus maximaal uit 26 voetballers. Op 7 juni moeten alle selectielijsten bij de UEFA ingeleverd zijn; een week later begint het toernooi.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 UEFA strooit na afloop extra zout in de wonden van FC Barcelona

Het werd voor FC Barcelona nog een stukje pijnlijker na de uitschakeling door Paris Saint-Germain in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen