Ajax-fans reageren dolenthousiast op mogelijk nieuw shirt: ‘Dit zou echt vet zijn’

19 mei 2024, 22:28   Bijgewerkt: 19 mei 2024, 23:04
Foto: © Imago

Ajax en shirts is de laatste jaren een heikel thema. Een groot deel van de achterban wil het oude logo terugzien en die verscheen weliswaar in het seizoen 2021/22 op het thuisshirt, maar was een jaar later alweer verdwenen. Grote kans dat het voormalige embleem sneller dan verwacht terugkeert op een Ajax-shirt, want volgens het doorgaans goed geïnformeerde Footy Headlines gaan de Amsterdammers een speciaal tenue ter ere van het 125-jarig bestaan lanceren.

Ajax blaast op 18 maart 2025 125 kaarsjes uit en dat is voor de club naar verluidt reden om een speciaal shirt op de markt te brengen. Het gaat volgens Footy Headlines om een shirt met een ‘simpele retro look’. Voor Ajax-supporters zal het echter niet zomaar een shirt zijn. Naast het feit dat het om het 125-jarige bestaan zou gaan, lijkt dus ook het oude logo in elk geval tijdelijk terug te keren. We verwachten dat Adidas het klassieke Trefoil-logo en een klassiek Ajax-embleem zal gebruiken, zo klinkt het.

Artikel gaat verder onder video

Footy Headlines heeft voor het jubileumshirt een ‘fictieve look’ gecreëerd, gebaseerd op het jubileumtenue van Celtic en andere Adidas jubileumshirts. Het zou voor het eerst zijn dat Ajax een speciaal shirt op de markt brengt ter ere van z’n verjaardag. In 2020 lanceerde de club wel een speciaal shirt - het derde shirt in de kleuren zwart en goud - om de vijftigste verjaardag van de drie opeenvolgende eindzeges van de Europa Cup I (1971, 1972 en 1973) te vieren. Mocht het 125-jarige bestaansshirt er komen zoals Footy Headlines voor ogen heeft, dan zal het waarschijnlijk goed verkopen. ‘Dit zou echt vet zijn, ‘het ECHTE logo’ en ‘waar kan ik alvast reserveren?’, zijn onder meer de reacties op X.

© Footy Headlines
© Footy Headlines

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik wil het shirt van de 80 jaren terug , zonder enige reclame van wie ook , of heel klein op de bovenarm 😉

Klantenservice
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@raap als het je niks boeit, kun je misschien beter niet reageren? Je reactie gaat mijns inziens namelijk helemaal nergens over.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@raap Als dat jouw ervaring is, lees je duidelijk te weinig van mijn reacties. Ik uit mij op deze website zowel positief, als kritisch. Als mijn mening afwijkt van die van een ander, ga ik hier de discussie aan. Een belangrijk verschil is echter, dat ik dit allen op een nette en respectvolle manier doe. Op die manier krijg je een voetbalgerelateerde discussie met argumenten, i.p.v. in het wilde weg met modder gooien. Dat een shirt geen connectie heeft met het resultaat van een wedstrijd lijkt mij logisch. Net zoals het ontwerp van een shirt totaal niks te maken heeft met het kopen van een trainer en spelers. Daar ging mijn reactie over. Een opmerking als: 'voetballen kunnen ze niet', voegt in dit artikel ook weinig toe naar mijn idee. (Van een laatste plek naar de huidige klassering geeft wel aan dat 'voetballen kunnen ze niet' echt wel meevalt). Dropkick geeft aan welk shirt hij mooi vond en terug wil. Dat sluit aan bij de inhoud van het artikel. Dan kom jij met een reactie die in mijn ogen puur draait om negatief zijn. Je had bijvoorbeeld wel kunnen beargumenteren waarom je een nieuw shirt niet nieuwswaardig zou vinden. Zonder die opmerkingen tussendoor. Dan was het ergens over gegaan. Ik zou het tof vinden als hier vooral respectvolle en voetbalinhoudelijke discussies worden gehouden, ipv andere mensen en clubs belachelijk maken. Dat iemand dan in jouw ogen een 'bemoeial' is, moet jezelf misschien te denken zetten: bij welke categorie sluit je daarmee bij aan? Mijn haar zit overigens over het algemeen altijd vrij goed 😉

Klantenservice
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@raap wellicht nog een keer mijn reactie lezen, want dat is niet de conclusie die ie eruit zou moeten trekken. Voor mij staan het shirt en het spel los van elkaar. Ze hebben geen invloed op elkaar, Waardoor het voor mij twee verschillende zaken zijn. Het artikel gaat echter over het shirt. Er moeten zeker nog veel problemen worden opgelost, en dat zal ook wel weer goedkomen maar los daarvan heb je een wel een shirt nodig. Denk niet dat de KNVB blij is als ze in hun blote buik gaan spelen. En los daarvan kun je een shirt ook wel of niet mooi vinden. Dat supporters een shirt mooi vinden, is voor de club overigens ergens wel belangrijk. Ligt het shirt goed bij de supporterd, dan zouden er meer shirts verkocht kunnen worden. Dan zorgt weer voor inkomsten. Geld is uiteindelijk erg belangrijk in de voetballerij.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dropkick, als ik naar het Ajaxshirt/-tenue, die rode baan, witte broek en witte kousen kijk, vind ik dat tenue toch mooi hoor, het is Ajax ! Gelukkig geen zwarte broeken, omdat ik zwart te somber vind. Ik vind het witte tenue van Real echt Koninklijk en ook ontzettend indrukwekkend. De kleur van dit nieuwe tenue vind ik niet 'wit' genoeg, wat het logo betreft heb ik geen mening. Hopelijk gaan ze in dit nieuwe tenue beter spelen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Tof shirt! Ik vind de kleurencombinatie wel wat hebben, geeft mij op de een of andere manier een beetje gladiator vibes.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ook wel een gedistingeerde kleur. Rustig ook.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Eigenlijk mag ik niet tussen jullie discussie komen, want jullie zijn volwassen genoeg om dit dispuut verbaal uit te vechten, maar ik vind dat jullie beider standpunten en de scherpte er van vanuit jullie uitgangspunt begrijpelijk zijn. @Recht voor zijn Raap zei o.a.: "Ze kunnen beter dat geld bewaren voor een trainer en spelers te kopen". Los van het feit dat het shirtsgeld niet toereikend zal zijn om een trainer en spelers te kopen, heeft Raap 100 procent gelijk, omdat deze selectie van Ajax bar en boos slecht is en dat in zijn optiek aan een 'nieuw' Ajax prioriteit aan een nieuwe combinatie coach/spelers moet worden gegeven. In deze ben ik volledig met Raap eens, omdat succes op het veld moet worden gerealiseerd en dat gebeurt met een geschikte coach en spelers. Zijn uitlating is dan ook gebaseerd op zijn terechte boosheid naar Ajax toe en als je dan in het heetst van je kwaadheid een in zijn ogen betuttelende correctie krijgt dan reageer je daarop af, maar het woord bemoeial is hier niet op zijn plaats (is te fel) en ik denk dat je de betekenis er van hier ook niet als zodanig moet vertalen. Raap je standpunt begrijp ik. @Klantenservice (Feyenoordsupporter) ervaar ik (als Ajaxsupporter) niet als een persoon die onnodig met zijn reacties confrontaties opzoekt. Hij is net als ik en anderen vrij om onze mening, kritiek, reactie op artikelen te kunnen geven. Ik vind dat Klantenservices' meningen inhoudelijk altijd neutraal, transparant, object-/subjectief, vrij van beledigingen/vernederingen, wel doordacht en altijd binnen de normen van fatsoen zijn. Het is dan soms ook moeilijk om je in discussies je hieraan te houden. Ik zelf word regelmatig met de grond gelijk gemaakt met beledigende reacties en dit nodigt het mij af en toe in mijn tegenreacties dan ook uit om de grenzen van fatsoen te moeten overschrijden, jammer en helaas. Mochten Recht voor zijn Raap en Klantenservice denken mij als geen partij te vinden dan mogen zij op mij schieten, leer ik misschien nog wat van.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen