Ajax kent met Brighton grote concurrent in strijd om Farioli, maar heeft één groot voordeel

20 mei 2024, 12:29
Foto: © Imago

Francesco Farioli wordt de afgelopen weken hevig gelinkt aan Ajax, om daar John van ’t Schip op te volgen als trainer. Daarbij hebben de Amsterdammers wel concurrentie van Brighton. Ook bij verschillende Serie A-clubs staat de huidige trainer van OGC Nice op het lijstje. Toch heeft Ajax een voordeel ten opzichte van die clubs.

Volgens Voetbal International zijn ze er bij Ajax inmiddels zeker van dat Farioli de juiste man is om de boel weer op de rit te krijgen in de Johan Cruijff ArenA. Daarbij zullen de Amsterdammers concurrentie krijgen van Brighton, dat hem als een geschikte opvolger ziet van Roberto de Zerbi. Ook verschillende Italiaanse clubs zouden de trainer volgen.

Artikel gaat verder onder video

Toch heeft Ajax een groot voordeel ten opzichte van de andere geïnteresseerden, weet Voetbal International. Farioli zou namelijk een zwak hebben voor de Amsterdammers. Hij is van mening zijn dat clubs als Ajax en FC Barcelona qua identiteit goed bij zijn filosofie aansluiten. Dit zou voor de Italiaan de doorslag kunnen geven om de Amsterdammers te verkiezen boven het grote geld in de Premier League.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ajax niet de fout maken om af te wachten, gewoon doorschakelen, acceptabele coaches genoeg. Ik heb het idee dat Farioli net als Potter met Ajax 'speelt'.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In het hele artikel wordt niet gesproken over Brighton. Dan moet je Voetbal International ook niet half half als bron vermelden. De interesse van Brighton is tot nu toe alleen maar gemeld door minder betrouwbare twitter accounts van Engelse 'journalisten'.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen