Tweevoudig Oranje-international kan na oproep Dick Advocaat debuut maken voor Curaçao

20 mei 2024, 20:46
Foto: © Imago

Joshua Brenet kan zijn debuut gaan maken voor Curaçao. De rechtsback is door bondscoach Dick Advocaat opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Barbados en Aruba op respectievelijk 6 en 9 juni.

De 30-jarige Brenet is speelgerechtigd voor Curaçao nadat hij van de FIFA dispensatie heeft gekregen. De vleugelverdediger kwam in 2016 namelijk twee interlands in actie voor het Nederlands elftal.

Artikel gaat verder onder video

Brenet is momenteel clubloos nadat zijn contract bij FC Twente vorige maand werd ontbonden. De offensieve back kreeg een celstraf van een maand opgelegd omdat hij tweemaal heeft gereden zonder rijbewijs, terwijl hij nog in zijn proeftijd zat voor een veroordeling van huiselijk geweld. Voor de Enschedese club was dit een reden om Brenet te ontslaan. Bondsvoorzitter Ramiro Griffith gaf eerder al aan dat de rechtsback een tweede kans verdient.

Bij Curaçao komt Brenet vele bekende gezichten tegen. Zo zitten in de selectie van Advocaat onder meer Jürgen Locadia, Nathangelo Markelo, Ar'jany Martha, Leandro Bacuna, Eloy Room en Vurnon Anita.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Gangelen en Kwakman vol ongenoegen over feest van FC Twente op het veld

Joshua Brenet werd na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle door de spelers van FC Twente betrokken in de feestvreugde.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen