Volop contractnieuws bij FC Twente: sterkhouder vertrekt definitief, optie Sadílek gelicht

23 maart 2024, 11:06   Bijgewerkt: 23 maart 2024, 11:23
Foto: © Imago

Joshua Brenet vertrekt na dit seizoen bij FC Twente, zo meldt de club op de eigen website. Andere spelers, zoals Michal Sadilek, blijven langer aan de club verbonden. Met spits Ricky van Wolfswinkel gaat FC Twente in gesprek.

Brenet heeft aangegeven een nieuwe stap in zijn carrière te willen zetten. De onderhandelingen over een nieuwe verbintenis zijn daarom stopgezet. De rechtsback kwam in 2022 over van TSG Hoffenheim en kende vooral vorig seizoen een uitstekend jaar in Enschede. In 41 wedstrijden kwam de verdediger tot tien doelpunten en vier assists. Dit seizoen kampte Brenet met een spierblessure, waar hij ondertussen van hersteld is. Mogelijk mede door zijn contractsituatie speelt hij sinds zijn rentree niet alles. Gijs Smal zat in een vergelijkbare situatie als Brenet; de linksback vertrekt na dit seizoen naar Feyenoord.

Artikel gaat verder onder video

FC Twente heeft ook goed nieuws te melden: zo blijft Sadilek langer aan de club verbonden. Hij had eveneens een aflopend contract, met een optie voor een extra seizoen. Deze optie is nu gelicht; Sadilek is nu tot de zomer van 2025 verbonden aan de club uit Enschede. Hetzelfde geldt voor doelmannen Przemyslaw Tyton, Issam El Maach en Sam Karssies: ook zij blijven een seizoen langer bij FC Twente.

Verder wil de club door met Van Wolfswinkel en Alec van Hoorenbeeck. Van Wolfswinkel bewijst op 35-jarige leeftijd nog steeds zijn waarde voor de huidige nummer drie van de Eredivisie met tot dusverre elf doelpunten in de competitie. FC Twente is met de spits in gesprek. Van Hoorenbeeck wordt gehuurd van het Belgische KV Mechelen, de club uit Enschede wil de optie tot koop die het daarbij bedong gaan lichten. De verdediger maakte dit seizoen in dertien duels minuten voor de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JanGermes30
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ikzeg. Als support van ons fctwente. Is het zeker een keer klaar. Ontbinden van zijn contract sta ik zeker 100%achter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen