Real Madrid is kampioen van Spanje door daverend succes van Daley Blind

4 mei 2024, 20:44
Foto: © Imago

Real Madrid is kampioen van Spanje. Titelconcurrent Barcelona verloor zaterdagavond met 4-2 bij Girona, waardoor de Koninklijke met nog vier speelrondes voor de boeg niet meer de achterhalen is in LaLiga. Het betekent voor Real Madrid de 36ste landstitel in de clubhistorie.

Real Madrid won eerder op de dag zelf met 3-0 van Cádiz. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti had in het eigen Santiago Bernabéu weinig te duchten van de laagvlieger en won uiteindelijk ruim, door doelpunten van Brahim Díaz, Jude Bellingham en Joselu.

Artikel gaat verder onder video

Barcelona kon zich vervolgens op bezoek bij Girona geen puntverlies veroorloven. Het team van Xavi, die nog altijd niet kon beschikken over de geblesseerde Frenkie de Jong, leidde bij rust met 1-2 door goals van Andreas Christensen en Robert Lewandowski, maar na rust ging het volledig mis en werd er met 4-2 verloren.

Daley Blind begon bij Girona in de basis begon en bleef negentig minuten bleef. Voor Girona betekent de zege dat de tweede plaats op de ranglijst wordt overgenomen van Barcelona en dat de club zich voor het eerst in de clubhistorie plaatst voor de Champions League. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 UEFA strooit na afloop extra zout in de wonden van FC Barcelona

Het werd voor FC Barcelona nog een stukje pijnlijker na de uitschakeling door Paris Saint-Germain in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Geweldig for Blind , hij speeld als nooit te voren , en ik ben echt blij voor hem, met Girona de CL in ( als dat mag) 🤝 Girona.

Blackie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zo zie je maar weer, iemand die was afgeschreven door vele analisten en vooral de betweters en al het andere gezeik wat hij heeft moeten lezen zich op een geweldige manier heeft gerehabiliteerd door zich zelf te blijven. Voorbeeld voor velen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen