Arne Slot reageert voor het eerst na zijn bekendmaking als hoofdtrainer van Liverpool: dit zegt hij

20 mei 2024, 18:27   Bijgewerkt: 20 mei 2024, 19:00
Foto: © Imago

Arne Slot is vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van Liverpool. Na wekenlange speculaties is de kogel nu toch echt door de kerk. Via de officiële kanalen is op maandagavond bekendgemaakt dat de oefenmeester volgend seizoen de coach is van de Engelse grootmacht in de havenstad. Slot zelf aan het woord na de bekendmaking.

“Het is bepaald geen eenvoudig besluit om de deur achter je dicht te trekken bij een club waar je zoveel mooie momenten hebt beleefd en met zoveel fijne mensen succesvol hebt samengewerkt”, opent Slot. “Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap.”

Artikel gaat verder onder video

Aan een samenwerking van drie jaar tussen Slot en Feyenoord komt dus een einde. “Ik heb ongelofelijk genoten van mijn drie jaar bij Feyenoord en heb me vanaf dag één enorm thuis gevoeld, zowel binnen de club als bij de supporters. Toen ik in de zomer van 2021 in Rotterdam begon was ik ervan overtuigd dat het mogelijk was om successen te boeken bij deze prachtige club. Dat we in drie jaar tijd een Europese finale hebben gehaald en meerdere prijzen hebben gewonnen maakt me meer dan trots.”

“Trots ben ik op de spelers en de staf die dag in dag uit keihard hebben gewerkt voor die prestaties. Op alle andere geledingen van de club, die ieder op hun manier hebben bijgedragen aan het succes”, vertelt de dankbare Slot. “En natuurlijk ook op de supporters, die de vele mooie momenten van Feyenoord zo intens en gepassioneerd mee hebben beleefd. Als tegenstander is het al indrukwekkend als je De Kuip binnenstapt, maar als je er echt onderdeel van bent dan voel je het nog zoveel meer.”

“Feyenoord is de club waar ik de eerste grote successen heb mogen vieren in mijn carrière als trainer en ontzettend veel mooie wedstrijden heb beleefd, dus koester ik die herinneringen nadrukkelijk. En als voetballiefhebber zal ik de club ook zeker blijven volgen, niet in de laatste plaats omdat ik ervan overtuigd ben dat er in Rotterdam nog heel veel moois in het verschiet ligt. Ik wens Feyenoord en iedereen die deze schitterende club een warm hart toedraagt alle goeds voor de toekomst”, besluit de vertrekkende hoofdtrainer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie

Dit is het virtuele speelschema van de play-offs, waarin de top van de Keuken Kampioen Divisie strijdt om promotie en de nummer zestien van de Eredivisie juist probeert degradatie te voorkomen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dank je wel meneer Slot . De beste trainer van nederland .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen