Wanneer kan PSV landskampioen worden? Alle scenario's op een rijtje

3 mei 2024, 15:35
Foto: © Imago

Er staan nog drie wedstrijden op het programma voor PSV in de Eredivisie en de Eindhovenaren hebben een voorsprong van negen punten op Feyenoord. Maar wanneer kan PSV nou écht kampioen worden? FCUpdate zet het op een rijtje.

Wanneer kan PSV officieel landskampioen worden van het Eredivisie-seizoen 23/24?

PSV staat op 84 punten in de Eredivisie terwijl Feyenoord achterblijft met 75 punten. PSV won vorige week op donderdagavond met 0-8 (!) van sc Heerenveen en is daardoor officieus landskampioen. Feyenoord wist het eventuele kampioenschap van PSV uit te stellen door te winnen van Go Ahead Eagles met 1-3.

Artikel gaat verder onder video

Zondag 5 mei om 12.15 uur neemt PSV het op tegen Sparta Rotterdam in het eigen Philips Stadion. De opdracht voor de Eindhovenaren is heel simpel: één puntje pakken. En ook als PSV verliest van Sparta hoeft het nog geen probleem te zijn, want het doelsaldo van de Eindhovenaren ziet er buitengewoon goed uit.

In theorie kan Feyenoord nog kampioen worden, maar dan moet PSV verliezen van Sparta, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk, dan moet Feyenoord winnen van PEC Zwolle, NEC en Excelsior en dan moeten de Rotterdammers een doelsaldo van -33 goedmaken.

Resterend programma PSV in de Eredivisie

Zondag 5 mei 12.15 uur: PSV – Sparta Rotterdam
Zondag 12 mei 14.30 uur: Fortuna Sittard – PSV
Zondag 19 mei 14.30 uur: PSV – RKC Waalwijk

Resterend programma Feyenoord in de Eredivisie

Zondag 5 mei 20.00 uur: Feyenoord – PEC Zwolle
Zondag 12 mei 14.30 uur: NEC – Feyenoord
Zondag 19 mei 14.30 uur: Feyenoord – Excelsior Rotterdam

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Welke idioot schrijft dit stuk???????? Allereerst schrijft hij PSV staat 12 punten voor op Feyenoord. Dan kunnen ze op zondag 5 mei kampioen worden als beide clubs vanavond winnen, maar ik denk dat ze dat dan vanavond al zijn, want dan zou PSV de overige 3 wedstrijden verliezen en Feyenoord alles winnen. Daarnaast zou Feyenoord in 3 wedstrijden 24 doelpunten goed moeten maken op PSV en dat zie ik niet gebeuren

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Bekend met "officieel en officieus"? PSV komt vanavond bij winst op 12 punten voorsprong op Feyenoord om vervolgens bij winst van Feyenoord vanavond weer op 9 punten verschil te komen. Het doelgemiddelde telt nu (nog) niet in deze voorspellingen, want zelfs PSV zou zomaar eens met 12-0 kunnen verliezen en Feyenoord zou zomaar eens met 12-0 kunnen winnen. Bij ieder puntverlies van Feyenoord vanavond is PSV officieel kampioen en anders officieus kampioen. Capiche ?

MartijnF88
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het klopt niet, want als PSV alle 4 de potjes verliest en Feyenoord wint alles is Feyenoord kampioen. (gebeurt ook niet, maar toch)

MartijnF88
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

PSV kan tegen Heerenveen geen kampioen worden, maar pas na de pot.. Want als PSV wint, ALS, ik denk dat het gelijk word, maar ALS psv wint dan moet Feyenoord nog beginnen.. De tekst moet zijn PSV kan kampioen zijn als ze Heerenveen verslaan en Feyenoord punten verspeeld. Dat is nog al vaak ALS..

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Lekker boeiend ze worden kampioen of het nu is of volgende week .

Storm
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Terechte kampioen en het precieze wanneer maakt niet uit. Bosz heeft uitstekend werk geleverd.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens. Dat zij de terechte kampioen worden had ik enkele wedstrijden terug al voorspeld. Is te hopen dat PSV met die status ook nou eens in de CL wat kan maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen