De Graafschap krijgt wéér straf van de KNVB, directeur opent het vuur op Nederlandse voetbalorganisatie

3 mei 2024, 13:05
Foto: © Imago

De Graafschap zal het in de uitwedstrijd tegen FC Emmen zonder de trouwe supporters moeten doen op De Oude Meerdijk. Het uitvak moet gesloten blijven nadat de KNVB een nieuwe straf voor de club uit Doetinchem bekendgemaakt heeft. Directeur algemene zaken van De Graafschap, Michael Ogubai, snapt de straf van de KNVB niet en laat van zich horen.

“De tuchtcommissie van de KNVB heeft De Graafschap deze straf opgelegd vanwege zogenaamde wanordelijkheden in het uitduel bij FC Groningen”, leest het op de clubsite van de Achterhoekers. In het hoge noorden is er vuurwerk afgestoken in het uitvak, en vandaar dat de club een straf krijgt. Geen uitsupporters in het duel tegen en bij FC Emmen.

Artikel gaat verder onder video

“Met het oog op de nacompetitie hebben we besloten dat we deze straf moeten accepteren”, legt directeur algemene zaken Michael Ogubai uit. “In de nacompetitie willen we er alles aan doen om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. De steun van onze supporters is daarbij van groot belang voor onze ploeg en we wilden dan ook niet de kans lopen dat door in beroep te gaan, we hun steun in de nacompetitie zouden moeten missen.”

“Iedereen weet inmiddels dat er straffen staan op het afsteken van vuurwerk in en rondom een stadion”, gaat Ogubai verder. “Wat ik alleen niet begrijp en ook niet zal begrijpen, is het feit dat er nu honderden mensen gestraft worden voor de daden van een enkeling. Wij hebben dit de KNVB al vele malen gemeld en zullen achter dit standpunt blijven staan.”

De Graafschap belooft de supporters die al een kaartje gekocht hebben hun geld terug. “Als gevolg van de straf van de KNVB hebben wij de kaartverkoop voor het duel met FC Emmen stopgezet en zullen wij iedereen die een kaartje heeft gekocht, hun geld teruggeven.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vitesse-supporters krijgen teleurstellend nieuws: 'Vanuit financieel oogpunt noodzakelijk'

Fans van Vitesse betalen volgend seizoen, ook als de club degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie, dezelfde prijs voor een seizoenkaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom mag de KNVB wel vuurwerk afsteken tijdens de Finale en als organisatie daar een hele grote puinhoop van maken. Mogen de clubs nu de KNVB leden ook schorsen en verbieden stadions te betreden of de EU te moeten overslaan of krijgen ze ook een boete van 200.000 euro opgelegd. Tijdens interland wedstrijden ook bij de vrouwen komt er vuurwerk van de KNVB en dat mag wel. Goed voorbeeld doet volgen stelletje gangsters daar in Zeist.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen