De Graafschap – ADO Den Haag tijdelijk stilgelegd na medisch incident op de tribune

14 mei 2024, 22:34   Bijgewerkt: 14 mei 2024, 23:31
Foto: © Imago

De play-offwedstrijd tussen De Graafschap en ADO Den Haag is dinsdagavond tijdelijk stilgelegd vanwege een medisch incident op de tribune. Scheidsrechter Marc Nagtegaal wilde het duel snel weer hervatten, maar daar stak de harde kern van De Graafschap een stokje voor.

Het stadion viel stil na een klein uur voetballen, vanwege een medische noodsituatie op de tribune, waar de harde kern van De Graafschap zich bevindt. Een arts van De Graafschap snelde vervolgens naar het vak om eerste hulp te verlenen, maar keerde enkele minuten later met de AED in zijn hand terug op de bank.

Artikel gaat verder onder video

Op advies van de veiligheidscoördinator besloot Nagtegaal het duel weer te hervatten, maar daar was de harde kern van De Graafschap he niet mee eens. Er werden tientallen bekers op het veld gegooid, waarna de scheidsrechter genoodzaakt werd om het duel op een andere manier te staken. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend, wel zou de desbetreffende supporter inmiddels weer bij kennis zijn. De mede-supporters wilden eerst dat de persoon de tribunes zou verlaten voordat het duel hervat zou worden. De wedstrijd is iets over half elf hervat.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vier Eredivisieclubs wachten zelfde soort ineenstorting als Vitesse: ‘Serieuze zorgenkindjes’

Net als Vitesse zijn er nog vier andere clubs in de Eredivisie die een ‘riskant beleid voeren’. Het zou gaan om FC Utrecht, NEC, FC Volendam en Fortuna Sittard.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen