‘Ajax is gecharmeerd van oud-trainer en kijkt naar nieuwe kandidaten, komende dagen worden knopen doorgehakt’

3 mei 2024, 18:00
Foto: © Imago

Ajax lijkt niet te hoeven rekenen op de terugkeer van Erik ten Hag en kijkt ondertussen naar meerdere potentiële trainers. Naast Graham Potter en Francesco Farioli bestaat het lijstje uit ook nog andere namen.

In de podcast Kick-Off worden de laatste nieuwtjes besproken, met name door Mike Verweij. "Erik ten Hag was de eerste keus, maar het ziet er toch naar uit dat hij nog een seizoen mag blijven. Dat is een beetje uit nood geboren: ook Manchester weet niet wie ze daar nou neer moeten zetten. Dan heeft Ajax nog twee kandidaten over. De Italiaan Farioli en Potter." De journalist denkt dat er snel beweging in de zaak zal komen. "Maar er wordt nu ook voorzichtig naar andere kandidaten gekeken. De komende dagen zullen er denk ik wel knopen doorgehakt worden."

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen denkt niet dat Farioli een goede optie voor Ajax zou zijn. "Als je Beuker hoort, die zegt dat ze op dit moment niet met een beginnende trainer aan willen komen, dan kan je die Farioli niet ophalen. Hij heeft nauwelijks ervaring." Dat de Italiaanse trainer van Nice geen enorme salariseisen vraagt, is voor Driessen geen goed argument. "Ja maar ja, Rogier Meijer is ook goedkoop. Maar je moet ook kijken of iemand het aankan."

Ook de andere topkandidaat, de Engelsman Potter, zou Ajax van het lijstje af moeten halen volgens Verweij. "Bij Potter stoor ik me eraan dat je heel duidelijk proeft: 'Ajax, wel oké, maar ik heb liever wat anders'. Als ik bij Ajax in de leiding zou zitten, dan zou ik niet zo’n trainer willen hebben. Je moet iemand nemen die heel graag naar Ajax wil komen. Anders zoek je gewoon lekker een ander, toch?" Daarnaast vraagt de ex-trainer van onder andere Brighton & Hove Albion en Chelsea een enorm salaris. "Zoiets bouw je ook op. Potter komt binnen en eist een Premier League-salaris, terwijl hij nog niks heeft gepresteerd." Driessen denkt ook dat Potter spelletjes speelt met de Amsterdammers. "Ik heb het gevoel alsof hij Ajax gebruikt, om Manchester United onder druk te zetten, waar hij wel heel graag heen wil. Maar of dat nou de manier is om het te spelen…"

Als beide kandidaten toch door Ajax te licht worden bevonden of zelf niet willen, komt de naam van een oud-trainer weer op tafel. "Heel veel mensen binnen Ajax zijn ook heel enthousiast over Marcel Keizer, die geen eerlijke kans heeft gehad. Hij werd niet gesteund door Marc Overmars. Die zou ook weer in beeld kunnen komen. Hij heeft ook zoveel pech gehad met het noodlot rondom Abdelhak Nouri." In het seizoen 2017/2018 had Keizer voor 24 wedstrijden de leiding over het eerste van Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Speculeren maar weer. Slaapverwekkend.

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ze moeten geen knopen doorhakken maar een een trainer aanstellen, want die knopen doorhakken van Ajax kunnen we onderhand wel .

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Er komen allemaal namen uit de hogere hoed alleen de naam Potter is tot nu toe geschikt voor ajax

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Als er een groep spelers van 'Ajaxwaardig" niveau zoals van 3 jaar geleden en daarvoor kan worden geformeerd (weet wel dat die niet 1, 2, 3 gerealiseerd kan worden) dan gaat Ajax vooruit. Uiteraard moet er dan ook een coach worden aangesteld, die een goede interactie met die groep heeft. Het is een ongeschreven wet dat nooit van te voren te voorspellen is of een onderneming altijd meteen lukt. De komende tijd wordt het wel spannend rondom Ajax.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

AL dat gelul over potter snap ik ook niet, resultaat trainer, wat heeft hij nu ooit laten ziet dat een team het verschil kan maken?. en die Italiaan waar niemand van gehoord heeft en niks heeft gepresteerd, waar zijn we mee bezig?? alsof er geen goede trainers in Nederland rondlopen.

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Potter lijkt mij persoonlijk de beste optie, maar dat is niet gebaseerd op zijn prestaties. Meer op het feit dat het een Engelse trainer is en die hebben een andere mentaliteit. Zo iemand kan best verfrissend werken. Bovendien, Nederlandse trainers ben ik al helemaal geen fan van. Pastoor, Pascal Janssen, Lijnders, Schreuder...ik heb er niks mee. Dan nog liever Frank de Boer die zich bij Ajax thuisvoelt en zich daar ook bewezen heeft met 4 titels op rij.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Storm als je kijkt naar potter en zijn loopbaan/geschiedenis . Heeft de man rare dingen gedaan en zijn tactieken gaan alle kanten op . Het is een hele rare gozer ,en is dus een hele grote gok voor ajax . Na alle trainers de afgelopen jaren ,is het denk ik verstandiger om te kiezen voor meer zekerheid. Het lijkt nu weer een keuze te worden voor de fans. Mensen uit de grote competities .

kalklijn
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gewoon weer frank de boer

thetruth
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als die twee slangen

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voorlopig geloof ik niemand zolang er binnen de tien komende dagen geen besluit genomen is. Het moet iemand zijn die de Ajaxvoetbal wel goed kent !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen