Van Basten scoort bij afscheid Albertini

16 maart 2006, 10:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Demetrio Albertini heeft op uiterst fraaie wijze afscheid genomen van het profvoetbal. Als eerbetoon aan de voormalig speler van AC Milan en FC Barcelona speelden woensdag twee legendarische elftallen uit het verleden tegen elkaar in het Italiaanse San Siro. Marco van Basten eiste hierbij een hoofdrol voor zich op.

In de eerste helft van het duel kwamen de elftallen van AC Milan en FC Barcelona in het veld die in het seizoen 1993/1994 de Champions League-finale tegen elkaar speelden. Destijds won Milan met 4-0 van de ploeg van trainer Johan Cruijff, ditmaal ging het voor de Catalanen niet veel beter. De Milanezen wonnen met 3-1, mede door treffers van feestvarken Albertini en de Milanese publiekslieveling Marco van Basten.

Na rust namen de huidige ploegen van AC Milan en FC Barcelona het tegen elkaar op. Ditmaal wonnen de Catalanen, met Albertini in haar gelederen, met 0-1. Samuel Eto'o maakte uit een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd.