Pieters: "Dertig keer 1-0 winnen is ook genoeg"

14 december 2009, 07:47   Bijgewerkt: 13 december 2009, 22:54

Het is dit seizoen niet moeilijk om het resultaat van een thuiswedstrijd van PSV te voorspellen. In eigen stadion won de ploeg al acht keer met 1-0. Ook tegen AZ was één treffer genoeg om drie punten te pakken. Ola Toivonen maakte in de slotfase de winnende goal, waardoor PSV in het spoor van koploper FC Twente blijft.

De meeste 1-0-zeges van PSV kennen hetzelfde patroon: voor rust vallen er geen goals en heeft de tegenstander het gevoel dat er wat te halen valt, maar na de pauze maakte PSV het verschil. Dat was zo tegen Cherno More, FC Kopenhagen, Sparta Praag, Heerenveen, Vitesse en dus ook tegen AZ. Dat kan geen toeval meer zijn.

Volgens verdediger Erik Pieters geven de vele 1-0-overwinning veel vertrouwen. "Als team weten we dat we niet in paniek hoeven te raken, als het lang 0-0 blijft. In de meeste wedstrijden hadden we achterin de zaken heel goed op orde en was het een kwestie van afwachten, voordat we voorin dat ene kansje kregen. Tegen AZ heb ik me ook geen zorgen gemaakt, ik wist dat het doelpunt nog kon vallen."

PSV is dit seizoen nog altijd zonder nederlaag en de winst op AZ betekende zelfs de achtste competitieoverwinning op rij. Toch staan de Eindhovenaren nog altijd niet bovenaan in de Eredivisie, want ook FC Twente blijft zijn wedstrijden winnen.

Ook Otman Bakkal lijkt zich niet al te veel zorgen te maken over de Tukkers. "Als wij dit volhouden en blijven winnen, komt het voor ons vanzelf goed. Maar we zullen in april wel zien wie er bovenaan staat. In december worden de prijzen nog niet verdeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen