Young Boys schakelt Fenerbahçe uit, rood Stoch

4 augustus 2010, 22:09   Bijgewerkt: 4 augustus 2010, 22:18

Young Boys Bern heeft in de derde voorronde van de Champions League voor een enorme stunt gezorgd. De nummer twee van Zwitserland leek na een 2-2 gelijkspel in eigen stadion kansloos tegen Fenerbahçe, maar verraste vriend en vijand door in Turkije met 0-1 te winnen. Hierdoor kunnen de Turken CL-deelname vergeten.

Henri Bienvenu maakte na veertig minuten het winnende doelpunt voor Young Boys, dat zijn thuiswedstrijden speelt in het stadion waar Oranje tijdens het EK 2008 zijn drie groepsduels won. Bij Fenerbahçe haalde Miroslav Stoch het eindsignaal niet. De Slowaak, overgekomen van FC Twente, kreeg zeven minuten na rust zijn tweede gele kaart. Met tien tegen elf wist Fenerbahçe niet meer langszij te komen.

Naast Young Boys Bern zijn ook onder meer Partizan Belgrado, Sparta Praag, MSK Zilina, FC Basel en FC Kopenhagen door naar de volgende ronde. Kopenhagen had het lang moeilijk met BATE Borisov, maar had aan een 3-2 zege uiteindelijk net voldoende. Bij de Denen stond oud-Vitessenaar Claudemir in de basis. FC Basel zorgde voor een knappe prestatie door Debreceni, vorig seizoen nog actief in de groepsfase van de Champions League, pootje te lichten. Het werd in Zwitserland 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen