Özyakup blikt jaren na dato terug op ruzie met 'grote broer' Van Persie

14 maart 2023, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oguzhan Özyakup en Robin van Persie kunnen inmiddels weer goed door een deur, maar dat is wel eens anders geweest. Tijdens hun gezamenlijke periode in Turkije ging het mis tussen de vrienden, die elkaar kenden van Arsenal. Özyakup weet nog precies wat er gebeurde tussen hem en zijn oud-ploeggenoot.

Özyakup en Van Persie kregen het in 2017 met elkaar aan de stok tijdens de derby tussen Besiktas en Fenerbahce. "Ik kreeg op het veld een discussie met hem over dat we elkaar een tijdje niet hadden gesproken. Dat begon eigenlijk in de tunnel al", vertelt Özyakup bij Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. "Er was altijd al strijd met Fenerbahce met rode kaarten en chaos. Ik voelde dat alles die wedstrijd op mij was gericht. Ik was aanvoerder en zei het tegen de scheidsrechter. Robin zei dat ik niet zoveel moest praten en dat ging op en neer. Toen scoorde hij en gleed hij voor me door."

De ruzie tussen de ex-spelers van Arsenal zorgde in Turkije voor de nodige verbazing. Özyakup en Van Persie kenden elkaar immers al heel goed door hun tijd bij Arsenal. De twee voetballers hebben veel voor elkaar betekend. "Ik zie hem als een grotere broer. Hij was en is altijd mijn voorbeeld geweest. Robin ging net als ik vanuit Nederland naar Arsenal. Hij hielp me daar heel veel, ook in de periode dat ik dicht bij het eerste zat. Later kwam hij bij Fenerbahce toen ik daar al vijf jaar speelde en heb ik dat voor hem gedaan. Ik had echt gehoopt dat hij naar Besiktas zou komen", aldus de middenvelder van Fortuna Sittard.

Inmiddels is alles weer koek en ei tussen beide kemphanen. Daar hadden zij wel een gezamenlijke bekende voor nodig. "Ik had een teamgenoot die naar Fenerbahce ging. Met hem had ik het erover dat ik het jammer vond hoe alles is gegaan", vertelt Özyakup over de verzoening met de voormalig topspits. "Hij vertelde me dat Robin het ook jammer vond, maar dat hij wel de oudere was. Misschien verwachtte hij de stap van mij. Ik heb hem gebeld toen hij wegging met Fenerbahce en alles is uitgesproken. Toen kwam ik toevallig bij Feyenoord en werd hij daar spitsentrainer. Nu is het contact weer goed."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen