Preses Charleroi krijgt stadionverbod opgelegd

5 oktober 2010, 13:57   Bijgewerkt: 5 oktober 2010, 14:04

Dat een stadionverbod uitgedeeld wordt, is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Fans die het speelveld betreden of zich op een andere manier misdragen, krijgen regelmatig zo'n straf opgelegd. Dat een clubbestuurder een stadionverbod krijgt, is echter wél uniek. Charleroi-voorzitter Abbas Bayat is de ongelukkige.

De preses heeft een stadionverbod voor drie maanden opgelegd gekregen, van 1 oktober tot 31 december van dit jaar. Hij krijgt de straf omdat hij in december 2008, tijdens een uitwedstrijd tegen Racing Genk, het veld op liep. "Omdat de fans, die een week daarvoor nog de eretribune hadden bestormd, aan het fluiten waren, was ik het veld opgelopen. De politie van Genk vond dat een provocatie en maakte een proces-verbaal op", legt de voorzitter uit in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Bayat is niet geschorst door de Belgische voetbalbond, maar door de Belgische staat, op basis van de Voetbalwet. De preses staat daar nu officieel te boek als 'hooligan'. "Ook al begrijp ik er niets van, ik heb geen andere keuze dan de wet te volgen. Ik zal geen wedstrijden meer bijwonen, niet uit en niet thuis. Ik weet niet wat de definitie van een hooligan is, maar voor de Belgische rechtbank ben ik er een."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen