Twente wint eenvoudig, Willem II gedegradeerd

1 mei 2011, 16:22   Bijgewerkt: 1 mei 2011, 17:10

De kampioensschaal was zondag in Enschede, maar hij kon aan het eind van de middag weer met KNVB-directeur Bert van Oostveen mee naar Zeist. FC Twente deed weliswaar wat het moest doen tegen Willem II (4-0), maar de concurrentie liet geen steek vallen. Hierdoor komt het aan op de laatste speeldag, als Twente in de ArenA een voorsprong van twee punten verdedigt op Ajax.

De spanning dus om te snijden in de top van de Eredivisie, maar onderin is de boel beslist. Door de nederlaag in Enschede, en het goede resultaat van concurrent VVV Venlo tegen Feyenoord, is Willem II één speeldag voor het eind van het seizoen officieel gedegradeerd naar de Jupiler League. En wie de Tilburgers zondag aan het werk zag, kan niet anders concluderen dan dat dat volledig terecht is.

Supporter na degradatie

Supporter na degradatie

Twente had de boel altijd volledig onder controle, al duurde het lang voordat de eerste goal viel. Pas na 39 minuten was het raak, toen linksback Bart Buysse met een fraaie pass Bryan Ruiz diep stuurde. Met een heerlijke voetbeweging speelde Ruiz de bal door naar teamgenoot Luuk de Jong, die simpel binnen tikte.

De Jong

De Jong

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen